ShapeshifterGR98

Που φτάσαμε πλέον εν έτει 2017?

30 μηνύματα σε αυτό το θέμα

Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

Ήτανε κλασσικό απόγευμα Πέμπτης χθες και εγω μιας και δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω στο σπίτι κατέβηκα κάτω στο μηχανάκι με σακούλα, κουβά με απορρυπαντικό και νερό, σφουγγάρι και μια σακούλα. Φόρεσα την σακούλα στην φιλτροχοάνη για να μην πάρει τίποτα νερά μέσα είπα στην αδερφή να πετάξει το λάστιχο απο το μπαλκόνι και του έριξα ένα καθάρισμα καλό γιατί απο τα μυγάκια και τις βροχές έγινε λες και το είχα για να πηγαίνω σε χωράφια. Έπειτα θαυμάζοντας την δουλειά μου άφησα τα πράγματα πάνω και έιπα να πω στον κολλητό μου να πάμε να αράξουμε στο Λύκειο που πηγαίναμε για κάνα τσιγάρο να πούμε καμιά παπάτζα να γελάσουμε μπας και περάσει η ώρα. Τον πήρα τηλέφωνο "έλα ρε βλάκα ψήνεσαι να αράξουμε στο 7ο να πούμε τίποτα;" μου λέει ναι πήρα το Suzuki εγω παίρνει το Kaze του και αυτός και ξεκινάμε χαλαρά για το Λύκειο. Δεν απέχει πολύ απο τα σπίτια μας (μένουμε δίπλα δίπλα) κάνα 1 με 1μιση χιλιόμετρο το πολύ απέχει. Φτάσαμε εκεί αράξαμε πάνω στα μοτοσακό μας λέγαμε πράγματα απο Λύκειο, παλιά περιστατικά, για γκόμενες, τα παράπονα απο τις δικιές μας κλπ κλπ. Μετά απο κάνα μισάωρο σκάνε μύτη κάτι πιτσιρίκια δεν πρέπει να ήτανε πάνω απο 14 χρονών. Όλα μεταξύ 13μιση-14 το πολύ. Αλητόφατσες στο τέρμα με την κακιά έννοια. Σκάνε καμιά 6αρια απο αυτά όλα με μηχανάκια φυσικά. Απο αυτά τα ωραία που είναι τόσο θεόγυμνα τα μισά που μοιάζουνε με ποδήλατα με ένα μοτέρ στην μέση και τα άλλα 3 πιτσιρίκια έιχανε απο Τ50, ενα GLX και ενας οδηγούσε ενα Jetix. Ξεκινάνε σούζες, μπάντες, burnouts τα πάντα όλα. Εντομεταξύ εγω με τον κολλητό μου να έχουμε πεθάνει απο τα γέλια μιας και τα πιο πολλά απο τα μικρά με τα βιας πατάγανε καλά καλά κάτω. Και σαν μην έφτανε όλα αυτά έρχεται ένα προς σε εμάς μου λέει έτσι στα ξέρα "δώσε μου ένα τσιγάρο να κάνω" του λεω "η μάνα σου ξέρει οτι καπνίζει" μου λέει ξανά "δώσε μου ένα τσιγάρο είπα". Καινούριο πακέτο είχα έβγαλα ένα του έδωσα. Ούτε ευχαριστώ δεν είπε έφυγε.

Νταξ μπορώ να πω οτι έμεινα λιγάκι. Εγω θυμάμαι στην ηλικία τους το μόνο πράγμα που έκανα και πλησίαζε κοντά στο μηχανάκι ήτανε να βάζω μπουκάλι στην πίσω ρόδα απο το ποδήλατο μου και να κόβω βόλτες μέσα στην γειτονιά μου λες και είχα κάνα κωλοφτιαγμένο GLX φάση. Μάλιστα μερικές φορές βάζαμε και ένα στην μπρος και ένα στην πισώ και καλά είναι δικύλινδρο με 2 εξατμίσεις κλπ κλπ. Αθώα παιδικά χρόνια :laugh: Για να φτάσω να οδηγήσω μηχανάκι έπρεπε να φτάσω τα τέλη γυμνασίου δηλαδή 15μιση στα 16 περίπου. Όπου και πάλι το να στρίψω μου φαινότανε δύσκολο και νόμιζα οτι θα έπεφτα κάτω και για να αλλάξω ταχύτητα τις κατέβαζα καρφωτές σαφώς κάνοντας το σασμάν να μην χαίρεται ιδιαίτερα έτσι. Μετά προς τις αρχές Λυκείου έμαθα να αλλάζω κανονικά ταχύτητες. Θυμάμαι μια μέρα είχα ανοίξει λίγο παραπάνω το γκάζι με 1η και χέστηκα πάνω μου γιατί τα 40 χιλιόμετρα μου φανήκανε υπερβολικά. Το μηχανάκι τότε το πήγαινα βόλτες στην γειτονιά μου πουλώντας μούρη σε γνωστούς και σε γκόμενες νιώθοντας κουλ αλήτης κλπ κλπ (βέβαια οι καθρέπτες και το βαλιτσάκι πίσω δεν βοηθούσανε πολύ αλλά δεν με πείραζε και ιδιαίτερα τότε :P). Κατά τα μέσα της 1ης Λυκείου ξεκίνησα να το πηγαίνω μέχρι το Λύκειο μιας και αστυνομία ποτέ δεν έχει σε εκείνο το σημείο του δρόμου. Και τώρα βλέπεις τα σκατά να μου καβαλάνε παπάκια απο αρχές γυμνασίου που καλά καλά δεν έχουνε καταλάβει πλήρως ακόμα γιατί βγάζουνε τρίχες στα τέτοια τους και δεν ξέρουνε τα 4 στάδια μιας καύσης. Εγώ κατά την 2α Λυκείου ξεκίνησα να παίρνω το μηχανάκι για τίποτα φροντιστήρια και πάλι πήγαινα μέσα απο όλα τα στενάκια και τους παράδρομους και απέφευγα τους κεντρικούς σαν πανούκλα. 

Καλά το τσιγάρο ασχολίαστο. Οχι οτι εγω που καπνίζω απο τα 17 μου βέβαια κάνω καλύτερα αλλά τώρα να βλέπεις το παιδάκι 13μιση χρονών να έρχεται με την τέρμα παιδική φωνή ακόμα να σου λέει "φέρε μου ένα τσιγάρο να καπνίσω" είναι δεν ξέρω τι. 

Οι γονείς τι φάση; Απολύτως καμία αντίληψη; Εμένα ο πατέρας μου αφού πρώτα βεβαιώθηκε οτι μπορώ να οδηγήσω άνετα το Suzuki μου το έδωσε για να πηγαίνω στο Λύκειο και στα φροντιστήρια μου. Πριν απο αυτό το μηχανάκι δεν το είχα καν στο μυαλό μου σαν ασχολία και καύλα όπως το έχω τώρα (όσο και να το βασσανίζω). Με το Λύκειο όμως έβλεπα και άλλους να έχουνε πήγαινα και εγω βόλτες (συνοδηγός κυρίως στην αρχή) μαζί με παρεές στα κενά στα δίπλα σχολεία και σιγά σιγά άρχιζα να μπαίνω στο πνεύμα του Λυκειακού κάγκουρα. Κάτι το οποίο τώρα δεν το έχω μιας και εξάτμιση έχει μπει ξανά η μανίσια και ξαναέβαλα καθρέπτες...20 χρονών και να κάνεις λες και είσαι ακόμα 16-18 δεν λέει τόσο πολύ...στο Λύκειο ναι έπιανε είχε τον χαβάλε του σε κοιτάγανε γκόμενες και τα σχετικά αλλά στο ΤΕΙ δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων, στο θέμα τώρα. Οι γονείς που είναι σε αυτή τη περίπτωση; Το να δώσεις σε ένα παιδί 13-14 χρονών ακόμα ένα παπί έστω 50αρακι και να το αφήνεις να βολτάρει έξω είναι απλά σαν να του λες "στα @@ μου η ζωή σου αγορίνα μου". Άντε έστω οτι το πιτσιρίκι κόλλησε το "2τροχο μικρόβιο" απο αυτή την ηλικία. Ωραία μπορεί απλά να ασχοληθεί σε φάση να μαθαίνει για μηχανές για τον κινητήρα τους κλπ. Αυτό τώρα, αμα δει απλά το "ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΖΩΗ" στο YouTube θα πορωθεί τόσο πολύ που σίγουρα θα επιχειρήσει να κάνει σούζα με το 50αρακι το Jetix. Που σούζα no matter πόσα καγκουριλίκια έχω κάνει με το παπί ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ και αυτό το υπογράφω δεν έχω σκεφτεί να κάνω. Λίγο παραπάνω γκάζι λίγο απότομο φρένο και ή θα πέσεις κάτω και θα μείνεις φυτό μια ζωή ή μπορεί (ναι υπάρχει και αυτό) να μείνεις στον τόπο σου (μακρία απο εμάς όλα αυτά). 

Συν οτι το παιδί σε αυτή την φάση δεν έχει σωστή αίσθηση ταχύτητας. Τι εννοώ; Όταν εγω ήμουνα 16 και άνοιγα το γκάζι ένιωθα λες και οδηγούσα καμιά GSXR τίποτα όταν έφτανα τα 60 km/h. Τώρα τα 60 μου φαίνονται τίποτα. Μα τίποτα όμως. Όταν λοιπόν έχεις το μικρό να ανοίγει το γκάζι και να φτάνει το παπί στα 60κατι με 70 όσο μπορεί να πάει ενα 50αρικι δηλαδή άμα πετάχτει κάνα άλλο παιδί ή κάνα αυτοκίνητο στον δρόμο αυτό λογικά απο τον φόβο του και την μηδενική εμπειρία ακόμα ή θα πέσει κάτω ή θα παγώσει και θα κοιτάει επίμονα χωρίς να κάνει κάτι.

Εμένα προσωπικά άμα το παιδί μου ζητούσε να του μάθαινα μηχανάκι στα 14 του θα του έλεγα το εξής "Μάθε πρώτα 5 πραγματάκια περι δίτροχων και μετά τα λέμε άμα είναι". Ας με λένε φλώρο που ανέκαθεν ήμουνα απο αυτούς που δεν είχε εντελώς δικό του παπί για βόλτες στην πόλη μέσα αλλά τελικά είδικα τον τελευταίο καιρό αρχίζω να καταλαβαίνω οτι καλύτερο είναι αυτό. Προτιμώ να με λένε αργό και να είμαι ασφαλής παρά να με λένε γαμάτο και Ken Block των παπιών και να κοντεύω να σκοτωθώ σε κάθε άνοιγμα γκαζιού. Παπί είναι στην τελική. Πόσο μόστρα μπορείς να πουλήσεις πλέον; Αλλά μιλάω για παιδιά που σε 1-2 χρόνια ξεκινάνε Λύκειο όπου το να έχεις παπί σε κάνει αυτόματα κουλ, μάγκα και παράλληλα κερδίζεις και γκόμενες έτσι. Άλλη μάστιγα και αυτό μεν με τις γκόμενες. "Ιουυυ αυτό οδηγάς; Ο Νίκος έχει Χ!". Πόσες φορές άκουσα αυτή την αηδία. Παπί να ναι και οτι να ναι κουκλίτσα μου δεν θα φασωθείς με αυτό, με τον γκόμενο θα κάνεις πράγματα...εμένα τουλάχιστον η δικιά μου έχει λίγο λογική δεν κοίταξε το τι οδηγούσα και οδηγάω. Πάλι καλά γιατί "ιουυυ το X είναι πολύ γαμάτο!"

Αλλά το γεγονός οτι βλέπεις πλέον μικρά να κυκλοφορούνε με τα παπάκια καταλαβαίνεις έυκολα το πόσο έχουνε ξεφύγει όχι αυτά...αυτά είναι παιδάκια οτι βλέπουνε απο το σπίτι αυτά κάνουνε πλέον. Δέιχνει το πόσο έχουνε ξεφύγει οι γονείς. Οχι ρε μαλάκα ελληνάρα που "άσε μωρέ το παιδί να χαρεί την εφηβεία του" δεν είναι σωστό. Γιατί άμα ο διάολος σπάσει το ποδάρι του και το παιδί σου καθώς χαίερεται την εφηβεία του καταλήξει στα ΚΑΤ θα σου πω εγω μέτα. Οχί κυρα ελληνίδα μάνα που είσαι απελευθερωμένη και λάσκα άμα το παιδί σου πάθει κάτι και είναι σαν διακοσμητικό φυτό που θα κουνάει τα μάτια του μόνο θα σου πω εγω πως θα είναι και για το πόσα αντικαταθληπτικά θα πέρνεις γιατί το παιδί σου δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να πει "γεία σου μαμά". Όχι ρε βλαμμένη καριόλα το Χ δεν κάνει τον άντρα. Τι να το κάνεις άμα οδηγάει οχι Χ αλλά ακόμα και Ninja 250αρι αλλά όταν πιεί λίγο παραπάνω μπυρίτσα (γιατί είπαμε στα 16-17 το να πίνεις μπύρα δηλώνει νταλκά και μαγκιά...βρωμάει αντρίλα λέμε) και σου χώσει κάνα μπουνίδι θα σου πω τι θα κάνεις. Το Yamaha θα σε κρατήσει σε αυτόν; 

Αλλά εγω δεν είμαι τίποτα άλλο παρά ένας 20αρης που απλά αρχίζει και βλέπει τα πράγματα με λίγο πιο λογική. Ότι και να πούμε δεν θα αλλάξει κάτι. Πλέον ζούμε στην εποχή που τα μικρά στο γυμνάσιο καπνίζουνε, οι κόπελες στα 14 θεωρούνε την παρθενιά ντροπή και κυκλοφορούνε έξω λες και βγήκανε απο τσόντα και οι γονείς πιστεύουνε οτι το να βλέπουνε το 13χρονο παιδί τους να κάνει λες και είναι 16-17 είναι λογικό.

Γονείς συμμαζέψτε τα καμάρια σας και πιτσιρίκια ηρεμήστε! 

Αυτά είχα να πω και εγω σαν ένας απλός μίκρος παπόβιος.

Αρέσει σε 1 μέλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda XR400R (426cc) Honda CRF1000L

Δημοσιεύτηκε

Εγω 4 μηνες πριν κλεισω τα 13 οδηγουσα το Τ80 του αδελφου μου, πριν 20 χρονια δηλαδη.. Αυτο που και σημερα βλεπω ειναι... Οτι μαλακιες λεγαμε και καναμε τοτε, τα ιδια κανουν και σημερα τα πιτσιρικια, δεν υπαρχει καμια βελτιωση στο ειδος, το κακο με τους γονεις ειναι οτι εχουν αγνοια του κινδηνου γενικοτερα και αφηνουν τα πιτσιρικια να οδηγανε, οπως και οι δικοι μου φυσικα, το οτι οι περισσοτεροι ζουμε ακομα ειναι θαυμα.

Εγω προσωπικα αργησα να ωριμασω και να λογικευτω, αυτο ομως δε σημαινει οτι εκοψα εντελως τις μαλακιες, απλα τωρα θα φορεσω τον προστατευτικο μου ξοπλισμο και θα βγω να τα κανω στο βουνο.

Αρέσει σε 2 μέλη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δημοσιεύτηκε (τροποποιήθηκε)

Παπί "ιδιοκτησία" από τα 15μιση, (36 πλέον) φύλαξε ο Θεός και δεν είχα ποτές ατύχημα, μόνο ένα-δυό δικαστηριάκια για δίπλωμα.

Αυτά που λέει ο φίλος @ShapeshifterGR98 τα καταλαβαίνω, γενικά τα πιτσιρίκια έχουν ξεφύγει.

 

Εγώ αυτό που έχω να προτείνω, που προτίθεμαι να κάνω για τα ανίψια μου ή και για τα παιδιά μου αν αξιωθώ να αποκτήσω, με το που θα είναι σε ηλικία να πατάνε κάτω στο (παιδικό ή εφηβικό) μηχανάκι, να τους το κάνω δώρο χωμάτινο μηχανάκι, μαζί με εξοπλισμό. Ο 12χρονος αν μάθει να σέβεται το γκάζι, να το ελέγχει και γιατί όχι, να ξεκ@υλωσει στο χώμα τότε πρώτον θα γίνει σωστός αναβάτης, θα εξοικειωθεί με την έννοια του προστατευτικού εξοπλισμού, και όταν με το καλό πάρει το δίπλωμα για το 50αρακι στο δρόμο, να μην κάνει ταρζανιές, θα τις έχει χορτάσει εκτός. Άμα φάει και καμιά τούμπα και πονέσει, τότε θα είναι και πιο προσεκτικός :laugh:

Τροποποιήθηκε από τον exppii

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

Καλά και εμένα ο πατέρας απο τα 13 του ξεκίνησε να καβάλαει μοτοποδήλατα (νομίζω τζιλέρα είχε ξεκινήσει) και μετά προς τα 14 άρχισε να μαθαίνει παπί και αυτός. Αλλά και πάλι θεωρώ οτι η ιδανική ηλικία είναι κοντά στα 15. Βέβαια @exppii ναι αλλά να έχεις και την οικονομική δυνατότητα για όλα αυτά. Και εγω άμα μπορούσα θα του τα έκανα δώρο αυτά σαν εισαγωγή στον κόσμο του μοτέρ κλπ και φυσικά άμα μάθει αρχικά σε χώματα στον δρόμο θα του φανεί και πιο εύκολο. Αλλά όντας αστικό κυρίως περιβάλλον ο Βόλος (εκτός και αν για τον Χ,Ψ λόγο πάω αλλού στο μέλλον) το παπί βολεύει μια χαρά ακόμα και ένα 50αρακι. @Tasos Meli καλά το οτι κάνουμε-κάνουνε τις ίδιες μαλακίες το ξέρω. Απλά εγω τώρα για κάποιο λόγο το ψιλοπαράτησα αυτό. Και οι παρέα μου το ίδιο πράμα δεν μαλακιζόμαστε τόσο πολύ όσο όταν είχαμε ξεκινήσει ΤΕΙ που ακόμα σκεφτόμασταν με το Λυκειακό μυαλό. Αλλά και πάλι αυτή η εντελώς απώλεια επίγνωσης κινδύνου των γονιών είναι οτι χειρότερο. Άντε πες οτι εσυ δεν νοιάζεσαι για το παιδί σου ρε φίλε, έιναι ανάγκη όταν βγαίνει έξω να φοβάμαι εγω όμως μην με πάρει σβάρνα ή μην πέσει πάνω μου επειδή δεν ξέρει οτι 70 km/h για μέσα στην πόλη είναι πολύ μεγάλη ταχ/τα; Λίγο λογική δεν βλάπτει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda ANF (125cc) Airoh S4

Δημοσιεύτηκε

Την άλλη φορά, δώστου το πακέτο και κράτα εσυ το ένα..

 

Αρέσει σε 3 μέλη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

πριν 5 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε:

Την άλλη φορά, δώστου το πακέτο και κράτα εσυ το ένα..

 

Ναι σίγουρα...τώρα που τα Winston φτάσανε 3.90 θα λέγα τι θα πάρει αλλά επειδή έχω ακούσει απο παιδί για ιστορίες που βγάζουνε μαχαίρια άμα δεν τους δώσεις τσιγάρο λεω οκ άστο...εξάλλου εγώ τα 1-2 την μέρα που κάνω δεν είναι πολλά. Αυτό το πιτσιρίκι άμα κρίνω λογικά κάνει τουλάχιστον μισό πακέτο την μέρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
k8 600 gsxr 1000 L7

Δημοσιεύτηκε (τροποποιήθηκε)

15 χρονια τωρα τα ιδια και χειροτερα γινονται, βασικα οσο περνανε τα χρονια τα πραγματα γινονται χειροτερα.

δεν υπαρχει παιδεια πουθενα. οι νεοι ειναι το μελλον της χωρας my ass...

τσιγαρα, γκομενες, ακρανωτοι, crypton x, χορτο, ναρκωτικα και παει λεγοντας...

οι γονεις ειναι στον κοσμο τους και δε νοιαζονται για τιποτα, σημερα, που τα παντα ειναι προσβασιμα σε ολους...

 

Τροποποιήθηκε από τον noodles
Αρέσει σε 2 μέλη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

πριν 10 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

15 χρονια τωρα τα ιδια και χειροτερα γινονται, βασικα οσο περνανε τα χρονια τα πραγματα γινονται χειροτερα.

δεν υπαρχει παιδεια πουθενα. οι νεοι ειναι το μελλον της χωρας my ass...

τσιγαρα, γκομενες, ακρανωτοι, crypton x, χορτο, ναρκωτικα και παει λεγοντας...

οι γονεις ειναι στον κοσμο τους και δε νοιαζονται για τιποτα, σημερα, που τα παντα ειναι προσβασιμα σε ολους...

 

Καλά το χόρτο γάμησε τα...όταν εγω ήμουνα γυμνάσιο θυμάμαι να παίζαμε Grand Theft Auto στο PS3 εγω και οι φίλοι μου και μετά να το παίζουμε gangster λέγοντας απλά την λέξη "yo nigga". Αυτό ήτανε ουσιαστικά όλη η "αλητεία" μας. Πλέον τα μικρά είναι γάμησετα. Αδερφή σε 3γ γυμνασίου έχω και μου τα λέει. Τα μικρά πλέον καπνίζουνε (που σε εμάς άμα κάπνιζες σε βγάζανε τέρμα τσογλάνι και δεν σε έκανε κανένας παρέα), μου πηγαίνουνε σε κλαμπακια ντυμμένα σαν βίζιτες, μου πίνουνε Gordon's και καμιά μπυρίτσα, παπάκια, καλά το χόρτο χέσε μέσα Πολυχρόνη στο γυμνάσιο μου βρήκανε πέρσι 5 κιλά πράμα. Κοπέλες να πηδιούνται απο τώρα και όλα αυτά επειδή έχουμε 2017 και όλα είναι επιτρεπτά και κουλ. Απο οτι φαίνεται οι τελευταιές γενιές που είμασταν σχετικά νορμάλ ακόμα ήτανε του 1999-1998 και πριν. Απο το 2000 και μετά κάτι πήγε στραβά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda CB500X 2016 (500cc) HJC RPHA-10 Plus

Δημοσιεύτηκε

πριν 1 ώρα, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

όταν εγω ήμουνα γυμνάσιο θυμάμαι να παίζαμε Grand Theft Auto στο PS3

 

Όταν εγώ ήμουν γυμνάσιο, δεν είχαν βγει ούτε οι Amstrad  :cry:

 

5437947-2595926932-giphy.gif

Αρέσει σε 1 μέλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

πριν 7 λεπτά, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

 

Όταν εγώ ήμουν γυμνάσιο, δεν είχαν βγει ούτε οι Amstrad  :cry:

 

5437947-2595926932-giphy.gif

Amstrad τα ξέρω απο τον πατέρα μου :Ρ Υπολογίστες νομίζω ήτανε...καλά και εμένα το PS3 μου τώρα RIP, το πούλησα γιατί χρειαζόμουνα λάπτοπ για το ΤΕΙ (εργασίες, παρουσιάσεις κλπ κλπ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δημοσιεύτηκε (τροποποιήθηκε)

Ούτε καν οι cpc-464;

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

Τα δυο πιο παλιά PC που θυμάμαι να έχω ήτανε ένα απο το 2001 με έναν AMD Duron στα 1.1GHz και 500κατι ΜΒ RAM. Νομίζω Windows 2000 πρέπει να έιχε αυτός ο οποίος τώρα μόνο ο επεξεργαστής έχει μείνει. Μετά ήτανε το τίμιο Fujitsu Siemens desktop απο το 2007 μέχρι το 2013 που έχτισα δικό μου PC. Intel Core 2 Duo 1.8GHz, 2GB DDR2 RAM, Nvidia 8600 512MB. Είχα ρίξει τόνους κάψιμο σε παιχνίδια σε αυτό. Τώρα έχω ένα desktop απο το 2013 που τον έχτισα εγω και ένα Lenovo IdeaPad καινούριο. Όσο καμμένος είμαι τώρα με μηχανάκια και μηχανές άλλο τόσο ήμουνα τότε με PCs κλπ :P 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δημοσιεύτηκε

Όχι και πολύ δλδ, γιατί δεν σε βλέπω να ξέρεις νοιώθεις ότι οι μνήμες είναι πάντα δυνάμεις του 2 (ή συνδυασμός δυνάμεων του 2 π.χ. 256+128=384) , π.χ. 512 και ποτέ ''ανθρωπινα'' δεκαδικά νούμερα όπως 500.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

πριν 1 ώρα, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Όχι και πολύ δλδ, γιατί δεν σε βλέπω να ξέρεις νοιώθεις ότι οι μνήμες είναι πάντα δυνάμεις του 2 (ή συνδυασμός δυνάμεων του 2 π.χ. 256+128=384) , π.χ. 512 και ποτέ ''ανθρωπινα'' δεκαδικά νούμερα όπως 500.

Το ξέρω οτι οι μνήμες πάνε 128, 256, 512, 1024, 2048 κλπ κλπ αλλά δεν κάνω πλάκα οταν το άνοιξα έλεγε 500κατι αλλά ορκίζομαι οτι ΔΕΝ ήτανε 512ΜΒ RAM. Λίγο παραπάνω για κάποιο λόγο έλεγε. Το στικάκι πάνω γράφει 512. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δημοσιεύτηκε (τροποποιήθηκε)

ε τοτε το παίρνω πίσω ότι έγραψα

:yes:

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream
Αρέσει σε 1 μέλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

πριν 22 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

ε τοτε το παίρνω πίσω ότι έγραψα

:yes:

Δεν πειράζει :Ρ Λογικά επειδή μερικές φορές τα Windows παίρνουνε και μέρος του σκληρού δίσκου σαν RAM απο όσο ξέρω ίσως για αυτό έδειχνε άλλο νούμερο. Αλλά δεν ήτανε 512 όμως. Μεταξύ 500 και 600 έπαιζε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BMW Κ13R Honda NC Το ορθοδοξο (700cc)

Δημοσιεύτηκε

πριν 14 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

 Μεταξύ 500 και 600 έπαιζε. 

Μηπως 512 ; :wub:

Αρέσει σε 1 μέλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KTM 1290 SD GT (1301cc) Shoei XR-1100 Hadron KTM 1290 SD GT (1301cc)

Δημοσιεύτηκε

Ούτε εμένα μου δείχνει δύναμη του 2

2cykx3b.jpg

Αρέσει σε 1 μέλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε

πριν 31 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Μηπως 512 ; :wub:

όχι δεν κάνω πλάκα δεν είχε 512ΜΒ RAM...ήτανε 500κάτι μεν αλλά ΔΕΝ ήτανε 512...η μόνη λύση είναι να παω στην χωματερή και να το βρω το, να το ξαναβάλω μπρος και να δω πόσα είχε :P 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda CB500X 2016 (500cc) HJC RPHA-10 Plus

Δημοσιεύτηκε

Κάτι παλιές κάρτες γραφικών , SIS Mirage , έπαιρναν RAM Απο την κεντρική , γιαυτό μερικοί δείχνουν λιγότερη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε (τροποποιήθηκε)

πριν 54 λεπτά, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

Κάτι παλιές κάρτες γραφικών , SIS Mirage , έπαιρναν RAM Απο την κεντρική , γιαυτό μερικοί δείχνουν λιγότερη.

Κάρτα γραφικών αν θυμάμαι καλά μια 3DFX πρέπει να είχε (αυτές τις παλιές της Voodoo με το πολύ 32-64ΜΒ μνήμη μόνο). Τώρα απο games το δοκίμασα και μπορούσε να τρέξει καλά σχετικά Half Life 1, Unreal Tournament 1999. To GTA 3 (2001) κολλούσε απίστευτα και μόνο σε 640x480 μπορούσε να τρέξει με το πολύ 20-25 FPS. Ήτανε καθαρά ένας υπολογιστής για γραφείο μόνο, κάνα MS Office 2003, αρχέια, μουσική και λίγο internet τίποτα παραπάνω. Τώρα πριν τον πετάξουμε όμως επειδή τα έφτυσε και αυτό άνοιξα και κράτησα τον επεξεργαστή αλλά όχι την κάρτα γραφικών :/ Μια μέρα ίσως και να τον ξεθάψω μαζί με την συλλογή μου απο παλιό Hardware (κάτι Nvidia του 2006-2007 κλπ κλπ)

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Peugeot Scooter εργάτης (Γ.Τ.Π.cc) Nolan N84 Harley Davidson V-Rod (1247cc)

Δημοσιεύτηκε

εάν ερχόταν σε μένα πιτσιρίκι με ύφος να απαιτήσει τσιγάρο θα έπαιρνε σφαλιάρα αντί για τσιγάρο

Αρέσει σε 1 μέλος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Suzuki Address 125 (125cc) LS2 Rookie FF-352 Ducati 996 (2001) (996cc)

Δημοσιεύτηκε (τροποποιήθηκε)

πριν 27 λεπτά, το μέλος barticiani έγραψε:

εάν ερχόταν σε μένα πιτσιρίκι με ύφος να απαιτήσει τσιγάρο θα έπαιρνε σφαλιάρα αντί για τσιγάρο

Άμα έφερνε τίποτα άλλες παρεές (μαχαίρια, κλπ) εγω λογικά θα την είχα βαμμένη. Για αυτό και τέτοια άτομα απλά τα αφήνω να περάσουνε έτσι όπως είναι. Είχα ακούσει μια φορά για ένα παιδί εδω στον Βόλο που επειδή δεν έδωσε τσιγάρο σε ένα πρεζάκι του έβγαλε μαχαίρι και τον κυνήγησε. Άρα άστο καλύτερα.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda ANF (125cc) Airoh S4

Δημοσιεύτηκε

.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda XR400R (426cc) Honda CRF1000L

Δημοσιεύτηκε

πριν 3 ώρες, το μέλος barticiani έγραψε:

εάν ερχόταν σε μένα πιτσιρίκι με ύφος να απαιτήσει τσιγάρο θα έπαιρνε σφαλιάρα αντί για τσιγάρο

Τι ηλικία έχεις αν επιτρέπεται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δημιούργησε νέο λογαριασμό, ή συνδέσου, για να σχολιάσεις

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις σχόλιο

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Είναι πανεύκολο!


Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχεις ήδη λογαριασμό; Συνδέσου εδώ.


Σύνδεση τώρα