Πως δουλεύουν τα αρχεία torrents?
Suzuki SV 1000S (1000cc)
Είδωμεν...!
Shoei Raid II
Δημοσιεύθηκε 30 September 2006 - 21:29
Που τα βρίσκω.πως διαλέγω αρχεία?π.χ. θέλω να κατεβάσω ένα παιχνίδι PS2.Τι κάνω πρίν το κατεβάσω και τι μετά?
BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 30 September 2006 - 21:47
Παντως εγω οτι παιχνιδι εχω κατεβασει για PC δεν επαιζε κανενα.Κατι συμβαινει μαλλον και χανονται καποια αρχεια κατα το dowload και μετα το παιχνιδι γινεται unplayable
Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 30 September 2006 - 22:29
- Τι είναι το Bit Torrent;
To Bit Torrent είναι ένα πρωτόκολλο σχεδιασμένο για μεταφορά αρχείων.
Βασίζεται στο peer-to-peer, αφού οι χρήστες συνδέονται κατευθείαν μεταξύ τους και στέλνουν-λαμβάνουν τμήματα ενός αρχείου.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας κεντρικός server, που ονομάζεται tracker, ο οποίος συντονίζει τις ενέργειες των χρηστών.
Ο tracker διαχειρίζεται μόνο τις συνδέσεις, δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των αρχείων που διανέμονται.
Η φιλοσοφία του Bit torrent είναι ότι οι χρήστες πρέπει να κάνουν upload την ίδια στιγμή που κάνουν download.
Με γνώμονα αυτό, το bandwidth (εύρος σύνδεσης) του δικτύου προσαρμόζεται όσο καλύτερα γίνεται.
Το Bit Torrent είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί καλύτερα όσο ο αριθμός των χρηστών που ενδιαφέρονται για κάποιο αρχείο αυξάνει, σε αντίθεση με άλλα πρωτόκολλα μεταφοράς αρχείων.
- Πώς λειτουργεί;
Για να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας του Bit torrent φανταστείτε ένα τραπέζι όπου γύρω του κάθονται άνθρωποι, όπου κάθε ένας μπορεί να μιλά και να ακούει τους άλλους.
Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να αποκτήσουν ένα πλήρες αντίγραφο από κάποιο βιβλίο.
Ο Α ανακοινώνει ότι έχει τις σελίδες 1-10, 23, 42-50, και 75.
Οι Γ, Δ και Ε, δεν έχουν κάποιες από τις σελίδες του Α, και έτσι συνεννοούνται μαζί του για να τις αποκτήσουν (αντίγραφα).
Ο Β ανακοινώνει πως έχει τις σελίδες 11-22, 31-37 και 63-70.
Οι Α, Δ και Ε του αναφέρουν ότι θα ήθελαν αντίγραφα από μερικές από αυτές.
Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να ανακοινώσει ο καθένας ποιες σελίδες διαθέτει.
Υπάρχει και ένα άτομο στο τραπέζι ο “T” ο οποίος διαθέτει όλο το βιβλίο και δεν ζητάει από τους άλλους.
Το μόνο που κάνει είναι να διαθέτει τις σελίδες που δεν έχει κανένας στο τραπέζι.
Ο “T” είναι αυτός που αρχικά έδωσε σε όλους από μερικές σελίδες όταν του ζήτησαν – και ήταν αρκετά έξυπνοι ώστε να μην ζητήσουν τις ίδιες σελίδες όλοι -.
Μ'αυτόν τον τρόπο, το βιβλίο μοιράσθηκε σχεδόν ολόκληρο, χωρίς όμως κάποιος να το πάρει πλήρες.
Έτσι λοιπόν ο “T” μοίρασε το βιβλίο χωρίς όμως να το δώσει σε κάθε έναν προσωπικά ολόκληρο!
Έδωσε μερικά κομμάτια στον καθένα προκειμένου μετά οι υπόλοιποι να το μοιρασθούν μεταξύ τους.
Το άτομο “T” που έκανε το μοίρασμα ονομάζεται seeder στην ορολογία του Bit torrent.
---------------------------------------------------------------------
τωρα σχετικα με το τί πρεπει να κανεις για να κατεβασεις τετοια αρχεια...
- Χρειαζεσαι εναν torrent client -πρόγραμμα διαχείρισης αυτων των αρχειων - οπως, BitLord, Azureus κλπ
- Χρειαζεσαι ενα site που θα περιεχει torrent αρχεια (με ενα google search θα βρεις πολλα)
- Κατεβαζεις το αρχειο που θες απο το παραπανω site, και το σωζεις στον ΗΥ σου
- Μετα ανοιγεις το αρχειο αυτο με τον Torrent Client που διαθετεις και αρχιζει το download
----------------------------------------------------------------------
Σχετικα με την παρατηρηση του ALX περι χαμενων αρχειων....Δεν υπαρχει περιπτωση να συμβαινει λογω του τροπου
λειτουργιας που περιεγραψα παραπανω...
Απλα ALX "επεσες" στην περιπτωση και το Upload ήταν χαλασμενο...

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ - ΑΡΚΑΣ
BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 30 September 2006 - 22:44
Τι να πω?Τοσο γκαντεμης ειμαι και επεσα πανω σε τρια χαλασμενα uploads?
Honda CBF600s
Yamaha Fazer (1000cccc)
Δημοσιεύθηκε 30 September 2006 - 22:50
Το μέλος ALX είπε την Sat 30 Sep 06 - 22:44:
Ti poiothta eixan?Dhaladh px sto Azareus paei me ta asteria(1-5asterwn)!
Epishs otan pas na katevaseis to torrent arxeiaki deixnei kai to poso ugeies einai!
Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 30 September 2006 - 22:51
Το μέλος ~PwRwMeNoSsss~ είπε την Sat 30 Sep 06 - 22:38:
Egw den exw dokimasei na valw private tracker!An exeis kanena arthro gia auto parathese to!
τι θες σχετικα με τους Private Trackers?
Μηπως τα παιχνιδια ειχαν απαιτήσεις για να δουλεψουν υψηλοτερες απο τον ΗΥ σου?

BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 30 September 2006 - 23:27
Το μέλος themata είπε την Sat 30 Sep 06 - 23:51:
Μηπως τα παιχνιδια ειχαν απαιτήσεις για να δουλεψουν υψηλοτερες απο τον ΗΥ σου?
Σιγουρα οχι.Εχω δυνατο ακομα υπολογιστη.
BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 01 October 2006 - 00:01
Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 01 October 2006 - 00:35
Το μέλος ~PwRwMeNoSsss~ είπε την Sat 30 Sep 06 - 22:56:
Ama den exeis den peirazei apla rwthsa!
Οι Private Trackers θελουν registration και συνηθως εχουν πολλα seeds γιατι οσοι εχουν χαμηλο ratio τρωνε ban.
Το θεμα της επιλογης Tracker εχει να κανει με τον αριθμο των seeders για το αρχειο που θες...
στο MiniNova και Pirate Bay που χρησιμοποιω εγω πιανει μια χαρα ταχυτητα..

Kymco MXU (400cc)
Kawasaki Kawasaki ER (600ncc)
Schuberth R1
Δημοσιεύθηκε 08 April 2007 - 07:46
Yamaha BT 1100cc (1100cccc)
Αλλος ΤΟ ΕΧΩ
Shark RSI
Δημοσιεύθηκε 08 April 2007 - 09:07
το καλυτερο απο ολα και εχει τα παντα ειναι το shareaza 2 αλλα εκει παιζεις με την τυχη σου να μην κατεβασεις ιο και μετα format.
για torrents τωρα αυτο που μου εχει λυση τα χερια ειναι το μtorrent, ισως το καλυτερο απο ολα.

Σύνδεση

Πολλαπλή παράθεση