Σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη
ποδαράτος (0cc)
Suzuki SV650S
Shark RSF2i
Δημοσιεύθηκε 23 June 2006 - 02:08
Ψάχνω για έναν σωστό δάσκαλο που θα μου μάθει τη βάση της οδήγησης (το γράφω έτσι γιατί πιστεύω πως η οδήγηση, δίκυκλου, αυτοκινήτου ή οτιδήποτε άλλου μέσου είναι μια συνεχής διαδιασία χωρίς τέλος).
Δυστυχώς όλοι μου οι φίλοι είναι αυτοκινητόβιοι (κι εγώ έχω περισσότερο αυτοκινητιστικό background, δεν το κρύβω) και έτσι δεν έχω πρόσβαση σε κάποιο μηχανάκι (εκτός από 1-2 scooter που έχω οδηγήσει αλλά φυσικά δεν μπορούν να σου προσφέρουν γνώση..
Για να μην πάω "αδιάβαστος" λοιπόν στη πρώτη σχολή που βρω μπροστά μου, έχετε κάποιον σωστό επαγγελματία να μου προτείνετε;
Αν παίζει ρόλο, να διευκρινήσω ότι έχω ήδη δίπλωμα αυτοκινήτου, θέλω να βγάλω Α απεριόριστο και η δίτροχη (με κινητήρα) εμπειρία μου είναι μηδαμινή
Ευχαριστώ.
BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 23 June 2006 - 06:51
Μα και συ βρε παιδακι μου με αυτοκινηταδες κανεις παρεα
YZF R1 2004
KAWASAKI KH 500
Δημοσιεύθηκε 23 June 2006 - 08:08
Από κει και πέρα έχει πολύ δρόμο .....
Προτίμησε κάποια σχολή επώνυμη, έχει πολλές (Νουσόπουλος, Κωνσταντινίδης, Θεσσαλονίκη, μου έρχονται ενδεικτικά)
Περισσότερες επεξηγήσεις, αν δώσεις παρών σε κάποια συνάντηση.
Ο Σούπερ Εκπαιδευτής θα αργήσει λίγο ακόμη να αναλάβει υπηρεσία .....
Μπαμπά, μην πέφτεις ..................
Honda CB1300 05' ABS (1284,4cc)
Δημοσιεύθηκε 23 June 2006 - 08:31
Το μέλος ALX είπε την Fri 23 Jun 06 - 07:51:
ΝαΣαι καΛά φιΛαράκι ΑΛεξ....
Το μέλος Άσωτος είπε την Fri 23 Jun 06 - 09:08:
Και ο Θεός να μας φυλάξει όταν αναλάβει....
Στο προκείμενο:
Φίλε, όπως είπαν και οι προλαλίσαντες, ο δάσκαλος είναι μόνο για τα βασικά απαραίτητα για να πάρεις το δίπλωμα. Δεν νομίζω να υπάρχει δάσκαλος ούτε στην Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και πουθενά που να σου μάθει πως να στρίβεις και πως να φρενάρεις. Αυτά τα μαθαίνεις είτε γνωρίζοντας την θεωρία και επιχειρώντας τα στην πράξη είτε αμα τα στάξεις και πας σε ένα California Superbike School που απ'ότι λένε (προσωπικά δεν έχω πάει) είναι μεγάλο σχολείο.
Παρόλα αυτά μην απελπίζεσαι....Πάρε σαν παράδειγμα εμένα
Πριν από το CB1300 ήμουν κάτοχος και οδηγός παπίου, μάρκας Honda, 50 κυβικών εκατοστών. Την πρώτη μέρα που πήρα το CB, ήταν η πρώτη φορά που καβαλούσα μηχανή με συμπλέκτη εκτός από του δασκάλου. Η αλλαγή ήταν μεγάλη...1250 κυβικά , 112 άλογα και 11,5 κιλά ροπής διαφορά
ΟΜΩΣ....
Είχα την υπομονή να περάσω από πολλά στάδια εκμάθησης μέσω της καθημερινής κίνησης, των ταξιδιών που επιχείρησα στον πρώτο κιόλας μήνα κατοχής της μοτό αλλά και την δίψα να μάθω, έστω πρώτα την θεωρία του στρίβειν και του σωστού φρεναρίσματος. Βρήκα βιβλία (πχ Keith Code - Twist Of The Wrist II) βρήκα άπειρα άρθρα στο internet και διάβασα και προσπάθησα να εμβαθύνω και να εφαρμόσω αυτά που διάβαζα....Πολλές χρήσιμες πληροφορίες αποκόμισα και από το Mybike...Να τους ακούς τους παλιούς εδω μέσα (μόνο τακάκια που σου λενε να αλλάξεις μόνος σου, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
Το παν είναι να κάνεις χιλιόμετρα...Προσωπικά γράφω πάνω απο 1300 χλμ τον μήνα κατα μέσο όρο (12 μήνες / 16.000χλμ) και τα περισσότερα έγιναν 5-6 μήνες μετά αφότου "κόλησα" με τους υπόλοιπους αλήτες/μηχανόβιους εδώ.
Τέλος, σημαντικότερο στοιχείο είναι να έχεις το μυαλό ΜΕΣΑ στο κεφάλι σου και όχι απο πάνω... Οι συγκινήσεις που μπορεί να σου προσφέρει μια μοτοσυκλέτα, επ' ουδενί συγκρίνονται με ένα αυτοκίνητο. Μη νομίζεις, και 'γω σαν και σένα, οδηγούσα τουτού από τα 13 μου.
Το θέμα είναι ότι ο κάθενας άσχετος μπορεί να πάει γρήγορα με ένα αμάξι. Όμως για να πας γρήγορα με μια μηχανή θέλει πολύυυυυ εμπειρία.
Αντε με το καλό και να σε δούμε και σε κανα καφέ (όπως πχ αυτό το Σάββατο)...Δεν πιστεύω να κολλάς στο ότι δεν έχεις μηχανή ακόμη. Δεν είμαστε ρατσιστές εμείς...
"Can't you see I' m easily bothered by persistence. One step from lashing out at you...
You want in to get under my skin and call yourself a friend. I've got more friends like you. What do I do?
Is there no standard anymore? What it takes, who I am, where I've been. Belong
You can't be something you 're not. Be yourself, by yourself. Stay away from me.
A lesson learned in life. Known from the dawn of time.
Respect. Walk
Run your mouth when I' m not around It's easy to achieve. You cry to weak friends that sympathize.
Can you hear the violins playing your song? Those same friends tell me your every word
Respect. Walk
Are you talking to me? No way punk (PANTERA - Walk)
Triumph Tiger SE (1050cc)
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 23 June 2006 - 09:09
Όπως λένε τα παιδιά είναι zorz!Υπομονή και επιμονή!
Πολύ πράξη γαρνιρισμένη και με λίγη θεωρία και τα καλύτερα τώρα έρχονται..!
Σχολή Οδηγών "California"..
Πρώτο μάθημα "γυροσκοπικό φαινόμενο"
Δεύτερο μάθημα "πως να ξύνεται μανέτα.."
Καλώς ήρθες!
You Shoot Me In A Dream,You Better Wake Up And Apologize
Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο κόφτης
So You Think You Can Drive
There IS replacement for displacement.. We call it hands...
Σκότωσε τον ταξιτζή που έχεις μέσα σου!
ποδαράτος (0cc)
Suzuki SV650S
Shark RSF2i
Δημοσιεύθηκε 05 July 2006 - 14:22
Το μέλος Alex_Under είπε την Fri 23 Jun 06 - 09:31:
Φίλε, όπως είπαν και οι προλαλίσαντες, ο δάσκαλος είναι μόνο για τα βασικά απαραίτητα για να πάρεις το δίπλωμα. Δεν νομίζω να υπάρχει δάσκαλος ούτε στην Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και πουθενά που να σου μάθει πως να στρίβεις και πως να φρενάρεις. Αυτά τα μαθαίνεις είτε γνωρίζοντας την θεωρία και επιχειρώντας τα στην πράξη είτε αμα τα στάξεις και πας σε ένα California Superbike School που απ'ότι λένε (προσωπικά δεν έχω πάει) είναι μεγάλο σχολείο.
Παρόλα αυτά μην απελπίζεσαι....Πάρε σαν παράδειγμα εμένα
Τα καταλαβαίνω όλα αυτά και προσπάθησα να το εξηγήσω στο πρώτο μήνυμα, ότι ψάχνω ακριβώς να αποφύγω τους κακούς επαγγελματίες (όπως λχ. διάβασα κάπου ότι η KTMισα -αν δεν κάνω λάθος- έπεσε σε μια σχολή χωρίς δική τους μηχανή!), όχι ότι θέλω κάποιον που με τα 10 υποχρεωτικά μαθήματα θα με κάνει το νέο Rossi...
Εν πάσει περιπτώσει, δάσκαλο (δασκάλα για την ακρίβεια!) βρήκα αφού ρώτησα κι αλλού. Έκανα τα χαρτιά μου και τώρα περιμένω να αρχίσω. Κάπου χαλάστηκα πάντως με το ράθυμο χρονοδιάγραμμα -καλοκαίρι γαρ- και με βλέπω με το καινούριο ροζόχαρτο καλό Σεπτέμβρη... (χχμ, τότε που φτηναίνουν τα μηχανάκια
Παράθεση
(...)
Αυτά είναι για το επόμενο level, ακόμα είμαι στο Level 0.
Παράθεση
Αυτό εδώ λες; Δυστυχώς δούλευα εκείνο το Σάββατο, όπως και τα περισσότερα Σάββατα..
ποδαράτος (0cc)
Suzuki SV650S
Shark RSF2i
Δημοσιεύθηκε 30 July 2006 - 17:16
Για να δούμε τώρα στην πράξη...
Suzuki
Δημοσιεύθηκε 30 July 2006 - 23:07
Το μέλος zorz είπε την Sun 30 Jul 06 - 18:16:
Χαλαρά, χωρίς αγχος
ποδαράτος (0cc)
Suzuki SV650S
Shark RSF2i
Δημοσιεύθηκε 12 September 2006 - 01:41
Από σήμερα είμαι "διπλωματούχος" αναβάτης!
Δυσκολεύομαι ακόμα να πιστέψω ότι ο εξεταστής είπε από τον ασύρματο "Συγχαρητήρια, πετύχατε" (στον πληθυντικό παρακαλώ)! Όπως έγραψα προηγουμένως, είχα μηδενική εμπειρία από μοτοσυκλέτες αλλά η δασκάλα μου (ναι, γυναίκα) είναι σπαθί και με κάποιο τρόπο κατάφερε να μου δώσει τις βάσεις μέσα σε 6 μαθήματα.
Η αρχή ήταν δύσκολη. Στο πρώτο μάθημα η μηχανή μου έπεσε. Δύο φορές.. Την μια πάνω στο πόδι μου (άουτς)... Εκείνη τη μέρα είχα πολλές αμφιβολίες αν μπορώ τελικά να το κάνω. Ευτυχώς που η Εύη είχε άλλη άποψη! Σε ένα από τα μαθήματα που ήμασταν στο χώρο των εξετάσεων, είχα την ευκαιρία να δω και τον τρόπο που δουλεύουν άλλοι εκπαιδευτές και τουλάχιστον για κάποιους (δεν ήταν όλοι έτσι) ένιωσα πολύ δικαιωμένος στην δική μου επιλογή. Πραγματικά, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι όταν μαθαίνεις κάτι είναι ένας %@#%&*(^! που τον πληρώνεις για να στο παίζει έξυπνος...
Επίσης είχα την ευκαιρία να δω και τις άλλες εκπαιδευτικές μηχανές που χρησιμοποιούν οι σχολές. Μια αρμάδα από CB400 (πέρα από το "δικό μου" S) R και S, CB500, CBF250 (λογική επιλογή, μικρό, ελαφρύ), CBR125 (αυτό το βρίσκω βλακώδες) κι ένα Kawasaki ER5 που πέτυχα σήμερα στην εξέταση, έτσι για να σπάσει την μονοτονία των Honda.
Το CB400 έχει μεν πολύ χαμηλή σέλα που μου επέτρεψε να πατάω κάτω άνετα και με τα 2 πόδια, από την άλλη όμως δεν είναι αντίστοιχα ελαφρύ (~185Kg γεμάτο πρέπει να 'ναι). Τουλάχιστον τώρα που εξοικιώθηκα με το βάρος του (the hard way..) πιστεύω ότι θα μπορώ να κουμαντάρω και μηχανάκια γύρω στα 200 κιλά, πράγμα που δεν το φανταζόμουν πριν.
Η εξέταση τώρα. Ο εξεταστής ήταν τυπικός, πολύ ευγενικός (μου μιλούσε στον πληθυντικό). Στην πορεία με πήγε πάντως μέχρι και μέσα στο Καλοχώρι. Όσο για το "απαραίτητο" για κάποιους λάδωμα, καμία νύξη, ούτε από την δασκάλα μου, ούτε από τους εξεταστές. Αυτό ως απάντηση σε όσους συντηρούν ένα νοσηρό σύστημα, μη πιστεύοντας ότι γίνεται και αλλιώς.
Suzuki SV 1000S (1000cc)
Είδωμεν...!
Shoei Raid II
Δημοσιεύθηκε 12 September 2006 - 02:17
Το μέλος zorz είπε την Tue 12 Sep 06 - 02:41:
Alex-under άνοιξε καμμιά σχολή οδηγών ρε ψηλέ ή δώστο στον City όταν ανοίξει αυτός!
Σοβαρά τώρα,το νοσηρό σύστημα του λαδώματος ευτυχώς δεν έχει περάσει ακόμη στα διπλώματα μοτοσυκλετών.Ειδικά στα γραπτά δεν γίνετε με τίποτα πλέον.
Καλοτάξιδος σου εύχομαι zorz και με ότι μηχανάκι γουστάρεις και μπορείς!
Κράνος και ενδυματολογικός εξοπλισμός με προστασία να λέγονται οι καινούριοι σου φίλοι και πάντα με προσοχή!Καλώς ήλθες στην ''εν μοτό'' ζωή!
Honda CB1300 05' ABS (1284,4cc)
Δημοσιεύθηκε 12 September 2006 - 06:23
"Can't you see I' m easily bothered by persistence. One step from lashing out at you...
You want in to get under my skin and call yourself a friend. I've got more friends like you. What do I do?
Is there no standard anymore? What it takes, who I am, where I've been. Belong
You can't be something you 're not. Be yourself, by yourself. Stay away from me.
A lesson learned in life. Known from the dawn of time.
Respect. Walk
Run your mouth when I' m not around It's easy to achieve. You cry to weak friends that sympathize.
Can you hear the violins playing your song? Those same friends tell me your every word
Respect. Walk
Are you talking to me? No way punk (PANTERA - Walk)
Yamaha Fazer Fz6 s (600cc)
Honda CBopsistiera! (1284,6cc)
Δημοσιεύθηκε 12 September 2006 - 12:07
Ένα cb το παίρνουνε γιατί είναι πολύ αργό οποτε και καλο για έναν αρχάριο....
Ενώ το Fazer???
Δεν θέλουμε να θρηνούμε πιστεύω...

Σύνδεση

Πολλαπλή παράθεση