- (7 σελίδες)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Τελευταία »
MotoGP 2010 > Gossip πληροφοριες και νεα
Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 06 October 2009 - 23:05
Ο Ben Spies μίλησε σε συμπατριώτες του για την περιπέτεια των MotoGP που ξεκινάει γι' αυτόν σε λίγο καιρό. Από το 2010 ο Τεξανός αναβάτης που θα παλέψει στο Portimao για τον τίτλο του Πρωταθλητή στα Superbike, θα αγωνίζεται στα GP με την Tech 3 Yamaha. Δεν θα χρειαστεί όμως να περιμένουμε μέχρι την επόμενη χρονιά για να τον δούμε στα MotoGP καθώς θα πάρει μέρος ως wild card στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Valencia.
«Θα είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Ήρθα στο WSBK με στόχο να νικήσω από την πρώτη στιγμή, αλλά στα MotoGP τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στόχος μου θα είναι να τερματίζω σταθερά μέσα στην 8άδα. Οι αναβάτες εκεί είναι σίγουρα ταχύτεροι και οι μοτοσυκλέτες είναι τελείως διαφορετικές, σωστά τέρατα!», δήλωσε ο νεαρός αναβάτης και πρόσθεσε: «Τρέχεις στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike και στο Παγκόσμιο, αλλά τα MotoGP είναι MotoGP. Όλοι οι μεγάλοι αναβάτες έχουνε περάσει από κει. Από τον Agostini μέχρι τον Doohan, τον Schwantz, τον Rainey και τον Rossi. Και μόνο να λες ότι 'ήμουν στα MotoGP' και να έχεις φωτογραφίες που να σε δείχνουν στο βάθρο, είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο».
Ερωτηθείς για τον εξοπλισμό που θα έχει στη διάθεσή του, ο Spies απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να πούμε για τις προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας που θα έχω, απ' ότι φαίνεται όμως θα είναι πολύ κοντά στις εργοστασιακές M1. Νομίζω ότι οι 'δορυφορικές' μοτοσυκλέτες θα είναι πολύ πιο κοντά στις εργοστασιακές απ' ότι στο παρελθόν. Δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω εγώ. το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάω εκεί έξω και να βελτιωθώ και να πάρω καλά αποτελέσματα».
Ένα θέμα που τον απασχολεί ιδιαίτερα είναι τα λάστιχα και οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνει στο οδηγικό του στιλ προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς στα MotoGP: «Eίναι σίγουρα ένα θέμα που με απασχολεί. Ξέρω καλά ότι μπορώ να οδηγήσω γρήγορα μια μοτοσυκλέτα αλλά θα πρέπει να αλλάξω πολλά πράγματα προκειμένου να κινηθώ γρήγορα με μια μοτοσυκλέτα των MotoGP. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά και θα δούμε τι θα γίνει».
Αναφορά έγινε και στον Colin Edwards, τον πολύπειρο αναβάτη που περίμενε πως και πως την άφιξη του Spies στην Tech 3. «Ο Colin είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένας από τους ανθρώπους που πάντα παρακολουθούσα. Θυμάμαι μάλιστα ότι είχα φωτογραφηθεί μαζί του πίσω στο 1992 όταν ακόμα έτρεχε με τη Yamaha. Είναι εξαιρετικός αναβάτης και μπορώ να μάθω πράγματα από αυτόν. Δεν υπήρχε ποτέ ομάδα από το Texas στα MotoGP και αυτό είναι πολύ ωραίο», είπε ο Spies.
motograndprix.gr

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ - ΑΡΚΑΣ
Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 29 October 2009 - 09:38
«Πραγματικά δεν νομίζω. Αν σταματήσω στα 31, τι θα κάνω μετά; Θα κουρεύω το γρασίδι; Θα πρέπει να ξεκινήσω να δουλεύω. Σίγουρα, νομίζω ότι θα συνεχίσω μέχρι τα 33 ή 34», δήλωσε ο Rossi για το μέλλον του.
Νωρίτερα ο Ιταλός είχε υπογραμμίσει στην Gazzetta dello Sport πως έχει στόχο να φτάσει το ρεκόρ νικών του Giacomo Agostini. «Έφτασα τις 100 νίκες, άρα ίσως να πλησιάσω το ρεκόρ που είναι οι 122 νίκες. Εξαρτάται από τι θα αποφασίσω το 2011, είτε θα κάνω ακόμα ένα συμβόλαιο ενός ή δύο χρόνων. Αν ήταν να αποφασίσω τώρα, θα υπέγραφα για ακόμα δύο χρόνια».
msfree

Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 03 November 2009 - 00:15
«Θα έλεγα ότι το 2009 πήγε καλά για μένα. Κάναμε μερικά λάθη, νομίζω στην Ιαπωνία είχαμε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα. Η βροχή στο Donington ήταν σαν μια σπίθα. Όλα τα υπόλοιπο νομίζω ήταν ικανοποιητικά. Προκρίθηκα στην 5η θέση και τερμάτισα σε πολλούς αγώνες στην 5η θέση! Οι τέσσερις αναβάτες μπροστά μου αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Αλλά δουλεύουμε και προσπαθούμε να μείνουμε κοντά τους».
Για τον Ben Spies τα πράγματα θα είναι θετικά, σύμφωνα με τον έμπειρο Τεξανό: «Νομίζω ότι ο Ben Spies θα είναι καλός – έχει τεράστιο ταλέντο. Έρχεται εδώ αρκετά ζεστός. Είναι άνθρωπος που διεκδικεί τη νίκη συνεχώς, όμως τώρα θα έρθει σε μια μοτοσικλέτα η οποία δεν είναι τόσο γρήγορη όσο οι εργοστασιακές. Αλλά η επόμενη σεζόν μπορεί να είναι διαφορετική με τους κανονισμούς στους κινητήρες, ίσως όλοι οι κινητήρες να είναι ίδιοι, δεν γνωρίζω. Αλλά θα είναι γρήγορος, θα είναι καλός και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να δουλέψει μαζί μου».
«Είναι σαν ένα μεγάλο πάρτι, η τελευταία στάση του τσίρκου. Όλοι είναι έτοιμοι να πάνε σπίτι τους και να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει. Είμαι ενθουσιασμένος για τη Βαλένθια. Θα πάρει μέρος και ο Ben εκεί ως wildcard, άρα θα έχει ενδιαφέρον και θα είναι ο τελευταίος αγώνας του James. Πηγαίνει καλά σε αυτή την πίστα, και οι Yamaha δουλεύουν καλά εκεί, άρα θα έχουμε ένα καλό τριήμερο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια.
MSFREE

Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 06 November 2009 - 00:28
Ο Ισπανός δεν σκέφτεται άλλη ομάδα
«Περιμένω η υπόλοιπη καριέρα μου να είναι με τη Yamaha, αλλά σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα», είπε ο Lorenzo για την υπόθεση Yamaha.
Η σεζόν κύλησε ικανοποιητικά: «Είμαι ικανοποιημένος με τη φετινή σεζόν διότι βελτιωθήκαμε πολύ σε σχέση με πέρυσι και αυτός είναι πάντα ο στόχος μας: να βελτιωνόμαστε κάθε σεζόν. Έγινα πιο σταθερός. Πάντα ήμουν ανάμεσα στους πρώτους, πάντα πάλευα για τη νίκη, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι να μας στεναχωρεί. Πάντα πρέπει να προσπαθείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα και πάνω από όλα να είσαι καλά προετοιμασμένος για αυτό».
Για τον Valentino Rossi ο Ισπανός είχε μόνο να πει τα καλύτερα: «Ο Rossi είναι ο πιο ολοκληρωμένος αναβάτης και έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Stoner και Pedrosa. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχεις πάντα όρεξη να πετυχαίνεις πράγματα, αλλά το σημαντικό είναι να είσαι επιθετικός, ψυχρός και να υπολογίζεις αρκετά πράγματα. Αν είσαι μόνο επιθετικός τότε μετά από έναν ή δύο αγώνες θα οδηγηθείς σε πτώση, άρα η ισορροπία είναι το κλειδί».
Ο Lorenzo βρέθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης για να παρουσιάσει μαζί με τον Marc Gene το νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι Forza Motorsport 3.
----------------------
Βόμβα από τον Suppo στη Βαλένθια
«Ήταν σπουδαία συνεργασία για μένα», είπε ο Livio Suppo στην ανακοίνωσή του για τη συνεργασία με το HRC το 2010. «Έντεκα χρόνια δουλειάς με την Ducati ήταν σαν όνειρο και νομίζω ότι μαζί πετύχαμε κάτι καλό. Νομίζω ότι μερικές φορές στην ζωή χρειάζεσαι κίνητρο. Πρέπει να ευχαριστήσω την Ducati φυσικά για όλες τις ευκαιρίες που μου έδωσε - και επίσης το HRC για το ενδιαφέρον που έδειξε. Είναι μια καινούρια πρόκληση, δεν θα είναι εύκολα αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου στην εταιρία (Ducati). Αλλά, νομίζω ότι η Honda είναι κάτι στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Την επόμενη σεζόν θα είμαι ο Διευθυντής Μάρκετινγκ του MotoGP στη Honda και ελπίζω να ξεκινήσω με το δεξί».
Ο Stefano Domenicali για λογαριασμό της Ducati ευχαρίστησε τον Ιταλό manager και του ευχήθηκε τα καλύτερα στα νέα του καθήκοντα. «Ο Livio ήταν πολύ σημαντικός για την Ducati και για εμένα προσωπικά. Υπήρξε πιστός φίλος και σημαντικός συνεργάτης αλλά πάνω από όλα φίλος. Είμαστε λυπημένοι που αποφάσισε να φύγει από την εταιρία αλλά λόγω της ακεραιότητάς του, του επαγγελματισμού και της μεγάλης συνεισφοράς που είχε στην ανάπτυξη και επιτυχία του MotoGP project, το μόνο που μπορούμε να του δώσουμε είναι οι καλύτερες ευχές καθώς θα δοκιμάσει μια νέα επαγγελματική πρόκληση.
Είναι μια στιγμή στην οποία θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την οργάνωσή μας ώστε να βελτιωθούμε περισσότερο, και αυτό έχουμε κάνει με την κατεύθυνση της ομάδας το 2010. Η Ducati Marlboro θα εμπιστευθεί και θα ενισχυθεί από δύο νέα διοικητικά πρόσωπα. Ο Alessandro Cicognani, τωρινός διευθυντής μάρκετινγκ για το τμήμα του Ducati Corse, θα είναι υπεύθυνος για το σχέδιο MotoGP και μαζί του θα είναι ο Vittoriano Guareschi, ήδη ο αναβάτης δοκιμών της Ducati, θα πάρουν το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή και θα φέρει στην ομάδα γνώσεις και εμπειρία την οποία κέρδισε ως επαγγελματίας αναβάτης και, κυρίως, αναβάτης δοκιμών».
Ο Casey Stoner μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πρώην αφεντικό του στην Ducati και νυν team manager στο HRC. «Ο Livio ήταν μεγάλο μέρος όχι μόνο της επιτυχίας μου, αλλά και την επιτυχία όλης της Ducati. Ήταν εκεί από το ξεκίνημα του προγράμματος του MotoGP και έκανε φανταστική δουλειά».
«Είχα εξαιρετική σχέση με τον Livio, πολλοί προσπάθησαν να μας απομακρύνουν ενώ βρισκόμουν στην Αυστραλία, κανείς δεν είχε καταλάβει το τι συνέβαινε, αλλά ο Livio ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Ήμασταν συνεχώς σε επαφή, βεβαιωνόταν ότι όλα πήγαιναν καλά και κοίταζε τι μπορούσε να κάνει για μένα. Θα είναι μεγάλη απώλεια για την ομάδα και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον, όμως θα ήταν καλό να κλείναμε μαζί την καριέρα μας στην Ducati»
MSFREE

Yamaha TDM (900cc)
Triumph TIGER (1050cc)
Shoei XR 1100
Δημοσιεύθηκε 06 November 2009 - 10:44
BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 06 November 2009 - 13:18
Yamaha TDM (900cc)
Triumph TIGER (1050cc)
Shoei XR 1100
Suzuki rgv (250cc)
Kawasaki H2 Mach IV (750cc)
BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 06 November 2009 - 17:30
Yamaha TDM (900cc)
Triumph TIGER (1050cc)
Shoei XR 1100
Δημοσιεύθηκε 09 November 2009 - 08:06
μαλλον θα ειναι η δευτερη ομαδα που θα υποστηριξω φετος...
μην ρωτατε βεβαια για την πρωτη ετσι;;
viva la Ducati
Yamaha TDM (900cc)
Yamaha ??? (<1000cc)
AGV S-4
Δημοσιεύθηκε 16 November 2009 - 23:40
«Το 2010 θέλω να είμαι στους πρωταγωνιστές. Ζήτησα από τη Suzuki να εξελίξει τα ηλεκτρονικά της συστήματα γιατί έτσι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί.
Περιμένω τις πρώτες δοκιμές του 2010 για να κάνουμε τους υπολογισμούς μας. Το 2010 θέλω να είμαι πρωταγωνιστής. Φέτος πετύχαμε λιγότερα απ' ότι περιμέναμε.
Πρέπει να βελτιωθούμε , αλλά έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο Ιταλός αναβάτης που κλήθηκε να σχολιάσει και τα σενάρια που θέλουν τον Valentino Rossi να μετακομίζει στη Ducati το 2011:
«Είμαι χαρούμενος για τον Vale, για τις επιτυχίες του και σίγουρα θα ήθελα να τον δω στην Ducati».
Tέλος, ο 36χρονος αναβάτης αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει από το Γενάρη τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος που θα αφηγείται την προσωπική του ιστορία με έναν διαφορετικό τρόπο.
«To 2010 προγραμματίζω να γράψω ένα βιβλίο, όχι ένα συνηθισμένο βιβλίο του τύπου 'αυτός είμαι, γνωρίστε την ιστορία μου και διαβάστε για τις νίκες μου'.
Θα είναι ένα μυθιστόρημα που θα αναφέρεται σε μένα. Ένα πραγματικό μυθιστόρημα που θα περιγράφει τη ζωή ενός αναβάτη από την αρχή ως το τέλος της καριέρας του.
Και αυτός ο αναβάτης θα είμαι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.
motograndprix.gr

Ducati Multistrada DS (1000cc)
Ducati 1098S Tricolore (1098cc)
Δημοσιεύθηκε 18 November 2009 - 09:47

BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 18 November 2009 - 11:47
Yamaha MT-01 (1670cc)
HJC HQ-1 Carbon
Δημοσιεύθηκε 18 November 2009 - 14:14
είναι μεγάλο πράγμα αφού για παράδειγμα ότι βαθμολογία επιτυγχάνει ο stoner τον τραβάει κάτω ο εκάστοτε ομόσταυλος του στην βαθμολογία των ομάδων και κατασκευαστών.
στην ουσία η ducati είναι ο stoner εναντίον (pedrosa+dovizziozo)και(rossi+lorenzo)
ο οποίος τραβάει στις πλάτες του μια ολόκληρη εταιρεία. σε αυτό τον παραδέχομαι αν και είμαι rossi-κος.
-Γιάννης-
BMW BoGSer 1150
Shoei XR 1000
Δημοσιεύθηκε 18 November 2009 - 14:38
- (7 σελίδες)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Τελευταία »

Σύνδεση