myBike: Παραλίγο να τρέχω και να μην φτάνω!! - myBike

Μεταπήδηση στο περιεχόμενο

• (3 σελίδες)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Δεν μπορείς να αρχίσεις νέο θέμα
  • Δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτό το θέμα

Παραλίγο να τρέχω και να μην φτάνω!! Βαθμολόγηση θέματος: -----

#16 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   ATHA  myBike Yamaha XT660R (660cc) dreamBike BMW F 650GS 2008! myGear Nolan N61

• Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Εικονίδιο
  • Ομάδα: Μέλη
  • Εγγράφηκε: 25 October 07
  • Τόπος:athens

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 13:57

Κατα την άποψη μου τα πράγματα είναι λίγο σχετικά . Δηλαδή ναι οι πεζοί πρέπει να περνάνε απο τις διαβάσεις. Το να κινείσαι ανάμεσα στα αυτοκίνητα δεν ξέρω κατα πόσο καλύπτεται απο τον κοκ. Αυτο που όμως πιστεύω και θεωρώ άγραφο νόμο είναι οτι όταν κινείσαι ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα θα πρέπει να πηγαίνεις πολύ σιγά και να προσέχεις τα πάντα απο όλες τις κατευθύνσεις. Γιατη μπορεί να μην δείς εσύ, ή να μην σε δούν για μια στιγμή και να γίνει το μοιραίο. Είπαμε σε ζούγκλα κινούμαστε.
Αθανασία

Posted Image
0

#17 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   kostas3athensfans  myBike Honda cbf (125cc) dreamBike Honda cbr (600cc) myGear AGV S-4

• Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 07 September 08
  • Τόπος:Αθήνα-Καρδίτσα

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 14:10

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος psychod είπε την Fri 28 Nov 08 - 06:31:

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος kostas3athensfans είπε την Thu 27 Nov 08 - 19:30:

Σήμερα το πρωί ήμουνα με το παπί μου στην Θηβών μπροστά στο Παίδων(Γουδί) και κατευθυνόμουν προς Ζωγράφου. Πριν το φανάρι ακριβώς έξω από το παίδων και ενώ τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα λόγω μποτιλιαρίσματος και εγώ τα προσπερνούσα απο αριστερά βλέπω ξαφνικά μια γυναίκα και ένα πιτσιρίκι πεζούς ακριβώς μπροστά μου (πέρασαν ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα και δεν κοίταξαν αν έρχεται μηχανάκι). Πήγαινα το πολύ με 30 πλάκωσα στα φρένα αλλά δεν πρόλαβα να σταματήσω και χτύπησα τη γυναίκα. Έπεσε κάτω και ευτυχώς δεν χτύπησε. Αναγνώρισε το λάθος της αμέσως και μου ζήτησε συγγνώμη αλλά η ανευθυνότητα της δεν είχε όριο δεδομένου ότι είχε και παιδάκι. Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε λίγα μέτρα από το σημείο υπάρχει φανάρι και διάβαση πεζών όπου θα μπορούσε να διασχίσει το δρόμο με ασφάλεια σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!!! :angry: :angry: :angry: Πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε κυκλοφοριακή αγωγή και θα κάνουμε τα αυτονόητα??? Τελοσπάντων τέλος καλό καθότι δεν υπήρξαν ούτε υλικές ουτε σωματικές ζημιές και από τις δύο πλευρές. Και όσο σκέφτομαι το σοκ και το τρέξιμο που θα έτρωγα αν πάθαινε κάτι η κυρία ή το παιδάκι με πιάνει τρέμουλο.

Φίλε είσαι πολύ λάθος και θα σ'την πώ! Γυναίκα με παιδί έξω από νοσοκομείο!

Ποιά διάβαση? Αυτήν που έχουν κλείσει τα ΙΧ, ταξί, λεωφορεία σε αυτό το σημείο που περιγράφεις?? Εκεί γίνεται χαμός κάθε μέρα, όλη μέρα.
Σκέψου λίγο τι λες?

Εσύ να περνάς τα σταματημένα και να μην σταματάς που αυτή περνά?

Επειδή περνάω και ως πεζός αρκετά συχνά από το σημείο η διάβαση δεν είναι μη προσβάσιμη όπως την περιγράφεις. Μια χαρά περνάς. Η διάβαση απο το σημείο όπου έγινε το περισταστικό δεν απέχει ούτε 10 μέτρα και αν δεν είχε πιτσιρίκι και δεν ήταν έξω από το Παίδων θα της έριχνα όσα μπινελίκια ξέρω. Μου λες να περνάω σταματημένα και αυτή να μην περνάει. ΛΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ???? :kaaaala: :kaaaala: :kaaaala: Πετάχτηκε ακριβώς μπροστά μου. Μου λες να μην περνάω τα σταματημένα. 1) Περνούσα απο αριστερά,2) Αν οδηγούσες καθημερινά στο σημείο θα με καταλάβαινες.

Καλημέρα :D
Το κράνος φοριέται πάνω απ' το μυαλό
...και ο νοών νοείτο
0

#18 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   Αιγαιοπλόος  myBike Honda Transalp 700ABS (680cc) dreamBike Honda C 100 (1958) (50cc)

• V-2
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 24 May 07
  • Τόπος:Σύρος-Ερμούπολη

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 14:12

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος kostas3athensfans είπε την Thu 27 Nov 08 - 19:30:

τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα λόγω μποτιλιαρίσματος και εγώ τα προσπερνούσα απο αριστερά βλέπω ξαφνικά μια γυναίκα και ένα πιτσιρίκι πεζούς ακριβώς μπροστά μου

Πήγαινα το πολύ με 30 πλάκωσα στα φρένα αλλά δεν πρόλαβα να σταματήσω και χτύπησα τη γυναίκα.

Πρόκειται για δρόμο με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και εγώ προσπερνούσα από τα αριστερά πάνω στη διαχωριστική ενώ ήταν σταματημένα τα αυτοκίνητα. Δεν ξέρω αν με κάλυπτε ο ΚΟΚ

Φίλε μου νομικά φταίτε και οι δύο. Είναι αυτό που λέμε "συντρέχον πταίσμα" ή αλλιώς "συνυπαιτιότητα".

Φταίει σαφώς η γυναίκα που περνούσε μαζί με το παιδί ανάμεσα στα σταματημένα ΙΧ και όχι από την παρακείμενη διάβαση πεζών.

Φταίς όμως κι εσύ, διότι, προσπερνώντας τα σταματημένα ΙΧ (νόμιμο), πατούσες πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή (παράνομο). Δεκτό βέβαια ότι "όλοι έτσι κάνουν" αλλά νομικά ο ισχυρισμός δεν στέκει.

Αυτά από πλευράς νόμων. Στα δικαστήρια όμως συνήθως οι αποφάσεις είναι υπέρ του πεζού (αδυνάτου). Ιδίως σε περιπτώσεις που υπάρχει παιδί. Οπότε, αν - ο μοι γένοιτο - υπήρχε τραυματισμός και η υπόθεση έφτανε στο ακροατήριο, η θέση του μοτοσυκλετιστή είναι πολύ δύσκολη. Πιθανότατα θα καταδικαζόταν ως ο μόνος υπαίτιος της (απλής ή επικίνδυνης, ανάλογα, σωματικής βλάβης).

Πάντως, παιδιά θέλει προσοχή το πράμα και τα μάτια μας 1.114. Τα οχήματα γύρω μας αυξάνονται, ο χώρος παραμένει ο ίδιος, ο εκνευρισμός όλων (οδηγών - πεζών) αυξάνεται και τα ατυχήματα παραμονεύουν.

Εγώ συνιστώ σε όλους μας (και σε μένα) να οδηγούμε με προνοητικότητα (να προσπαθούμε να "προβλέψουμε" τη μ@λ@κία του άλλου) και με καθαρό μυαλό (όχι εκνευρισμό, όχι "τσίτα" την ώρα που οδηγούμε). Μόνο έτσι θα τη βγάλουμε καθαρή από το χάος της κυκλοφοριακής αναρχίας και τρέλας.

Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος: 28 November 2008 - 14:29

Κώστας.
"Γνώσεις χωρίς μυαλό είναι γάιδαρος φορτωμένος βιβλία"

Posted Image
0

#19 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   furious99  myBike Suzuki DL650 V-Strom (650cc)

• Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 12 March 06
  • Τόπος:Αθήνα

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 16:43

Εξω απο νοσοκομεια, σχολεια, σουπερμαρκετ και στο κεντρο Αθηνας ειμαι παντα στην τσιτα γιατι μπορει να πεταχτει οποιοσδηποτε...

Μην περιμενεις απο τους πεζους να πανε απο τις διαβασεις, γιατι και τις διαβασεις των πεζων κανεις δεν τις σεβεται...

Το σημειο που περιγραφεις το ξερω καλα γιατι λιγο παραδιπλα εφαγα 6 χρονια απο τη ζωη μου - ενα πραγμα θα πω ΠΑΙΔΑΚΙΑ- ΠΑΙΔΑΚΙΑ-ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Εκτος αυτου σε πολλες περιπτωσεις οι πεζοι μπορει να κανουν κινησεις στο δρομο τελειως παραλογες π.χ. στη γεφυρα της Κηφησιας στο Μαρουσι, ακριβως εκει που αρχιζει να βυθιζεται ο δρομος, και οπου εχει μεταλλικο χωρισμα υψους 2 μετρων επι τουλαχιστον 500 μετρα μεταξυ των 2 ρευματων ωστε ειναι αδυνατον πεζος να περασει απεναντι, και ενω ημουν σε διηθηση διπλα στην τερμα αριστερη λωριδα αυτοκινητων, βλεπω ξαφνικα μπροστα μου στα 15 μετρα κοπελα 30 ετων που πριν την εκρυβαν αυτοκινητα... Με βλεπει να πηγαινω πανω της και κανει μια βουτια ολη την αριστερη λωριδα προς το μεταλλικο χωρισμα - ευτυχως αριστερα μου ερχοταν mercedes με καλα φρενα και την ειδε, γιατι στο σημειο αυτο δεν εχει καθολου πεζοδρομιο και αλλο αμαξι θα της επαιρνε τα ποδια - σταματησε σχεδον πανω της!!! Αυτο που θελω να πω ειναι ποιος περιμενε να δει ποτε πεζο εκει? Και ομως...
I'm a cowboy, on a steel horse I ride,

I'm wanted, wanted dead or alive...

(Bon Jovi)
0

#20 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   DrStorage  myBike Suzuki Bandit 650 SA myGear Shoei XR 1000

• Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 21 April 08

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 18:23

ΧΨΑ.... μη σου κάτσει τέτοια φάση....
Αλλά θα συμφωνήσω με προλαλήσαντα... στην τελική ο πεζός δεν χρειάστηκε να περάσει εξετάσεις, ώστε να πάρει δίπλωμα και να κυκλοφορεί στους δρόμους.
Η υπευθυνότητα, προσωπική εκτίμηση πάντα, είναι του οδηγού του οχήματος και όχι του πεζου...

@Αιγιοπλόος: "Φταίς όμως κι εσύ, διότι, προσπερνώντας τα σταματημένα ΙΧ (νόμιμο), πατούσες πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή (παράνομο). Δεκτό βέβαια ότι "όλοι έτσι κάνουν" αλλά νομικά ο ισχυρισμός δεν στέκει."

Η είναι παράνομος ή δεν είναι.... Συμφωνώ μαζί σου στο ότι εάν εφθανε σε δικαστήρια το ζητηματάκι, θα την πλήρωνε, διότι έστω και σε ψήγμα, ήτο παράνομος ο μοτοσυκλετιστής.
The show must go on.
0

#21 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   Αιγαιοπλόος  myBike Honda Transalp 700ABS (680cc) dreamBike Honda C 100 (1958) (50cc)

• V-2
  • Εικονίδιο

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 21:15

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος DrStorage είπε την Fri 28 Nov 08 - 18:23:

Η είναι παράνομος ή δεν είναι.... Συμφωνώ μαζί σου στο ότι εάν εφθανε σε δικαστήρια το ζητηματάκι, θα την πλήρωνε, διότι έστω και σε ψήγμα, ήτο παράνομος ο μοτοσυκλετιστής.

Είναι. Αυτό λέω παραπάνω. Λέω συγκεκριμένα ότι το να προσπερνάς σταματημένα ΙΧ από αριστερά είναι νόμιμο. Το να πατάς όμως (καθώς προσπερνάς) πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή είναι παράνομο. Εδώ ο μοτοσυκλετιστής ήταν παράνομος, αφού όπως γράφει πατούσε πάνω στη διπλή διαχωριστική γραμμή. Τέλος.

Πέρα από την παρανομία του μοτοσυκλετιστή όμως, παράνομη (κατά τον ΚΟΚ) ήταν και η μητέρα που βάδιζε ανάμεσα στα σταματημένα ΙΧ και όχι από την παρακείμενη διάβαση πεζών.

Γι' αυτό λέω παραπάνω ότι νομικά φταίνε και οι δύο. Είναι αυτό που λέμε "συντρέχον πταίσμα" ή αλλιώς "συνυπαιτιότητα".

Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος: 28 November 2008 - 21:18

Κώστας.

Posted Image
0

#22 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   kostas3athensfans  myBike Honda cbf (125cc) dreamBike Honda cbr (600cc) myGear AGV S-4

• Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Εικονίδιο

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 21:37

Αυτός ο δρόμος είναι εμπόλεμη ζώνη πραγματικά. Έχω δουλέψει delivery στο κέντρο(Παγκράτι) και αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Σήμερα πριν λίγο γυρνώντας προς Ζωγράφου ένα ΙΧ πήγε να στριψει αριστερά έβγαλε φλας και ενώ είχε ξεκινήσει τον ελιγμό στροφήςκαι τον περνούσα από δεξιά άλλαξε γνώμη γιατί είδε θέση για παρκάρισμα στα δεξιά του και γλιτώσαμε τη σύγκρουση στο παρατσάφ. Δεν ξαναπερνάω από τον κωλόδρομο θα κάνω τον κύκλο. Ποιος με μελετάει αυτές τις μέρες ο Μητσοτάκης??? Δεν εξηγείται αλλιώς.

Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον kostas3athensfans: 28 November 2008 - 21:38

...και ο νοών νοείτο
0

#23 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   helonaracer  myBike Suzuki GSXR (1000cc) dreamBike NSXT-R (750cc)

• Έξω για βόλτα
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 28 September 07

Δημοσιεύθηκε 28 November 2008 - 22:27

Έχω ξεκινήσει που λες να γράφω ένα ενχειρίδιο εναλακτικής ασφαλούς οδήγησης, το οποίο θα το βγάλω στον άερα όταν κάποτε θα το τελειώσω, κάτι που θα πάρει πάααααρα πολύ χρόνο μιας και είναι εκατομύρια πράγματα που χρειάζεται να ειπωθούν.
Ένα απο αυτά, είναι η κυκλοφορία δίπλα ή ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Νόμος πρώτος και βασικό...Με το που ακινητοποιηθούν τα αυτοκίνητα, κόβουμε άμεσα και περνάμε δίπλα τους κυριολεκτικώς ωσάν κυρίες με τας καμελίας, τας ομπρελίτσας των κλπ. Με το που θα αρχίσουν να κινούνται πάλι, απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενός πεζοπετάγματος, οπότε αναπτύσουμε ταχύτητα και πάλι.
Τα 30 χλμ φίλε μου, στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα, είναι πααααααρα πολλά!

Σημ:Όχι δεν είμαι Παναγία, αρχικάγκουρας είμαι καιη αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής, μόνο ένα χουσβάρνα έχει καταφέρει να μου την κάνει μες την κίνηση κι άλλο ένα που δεν θυμάμαι τι ήταν. Αλλά εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τα μέλη τους στην θέση τους κι όχι να βρεθούμε με κανά πόδι στην μασχάλη, θα πρέπει να έχουμε κάποιους βασικούς κανόνες πραγμάτων που πρέπει να αποφεύγουμε
Και μέχρι να τους αποκτήσει κανείς, θα του συμβούλευα να δείξει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγκράτεια
Σημ2:Επίσης το ακομη πιό σημαντικό και πρώτο βήμα, είναι η απόλυτη γνώση της μηχανής μας και ιδίως των φρένων.

Τέλος πάντων, αφού είσαι σε κατάσταση να γράφεις. όλα καλά κι έχεις άλλη μιά ευκαιρία
;)

Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον helonaracer: 28 November 2008 - 22:33

Το μηχανάκι π'αγαπώ, είναι αυτό που με κ@*λώνει στην καφετέρια και με ξεκ@*λώνει στον δρόμο

Δηλαδή αυτό!!!

Posted Image
0

#24 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   psychod  myBike Honda xx (1100cc) dreamBike ---- (----cc) myGear Arai RX-7 Corsair

• Σπίτι, δουλειά
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 05 March 07
  • Τόπος:Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε 29 November 2008 - 05:54

Πράγματι μου κάνει εντύπωση που σε αυτό το σημείο προσπαθούν αρκετοί να μην δουν τον ψυχολογικό παράγοντα αλλά δεν θα έπρεπε μάλλον.
Έτσι λειτουργούν τα πράγματα σε αυτήν την ... χώρα ...
Ο καθένας κοιτάζει την πάρτυ του και ενοχλείται τρομερά από την παρουσία του άλλου όταν αυτή τον "αγγίζει".
Ίσως ο μοτοσυκλετιστής λοιπόν να είναι περισσότερο ακραίος σε αυτήν την περίπτωση ... (από τον οδηγό ΙΧ που αναγκαστικά περιορίζεται & εγκλωβίζεται στην λωρίδα του).
Να κοιτάζει δηλαδή ακόμα περισσότερο την πάρτυ του προσπαθώντας να "περάσει" το δικό του πάση θυσία.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι οι περισσοτεροι δεν ασχολείστε με την πραγματικότητα της γυναίκας με το παιδί και την υγεία του (γι' αυτό ήταν στο νοσοκομείο)
αλλά - αντίθετα - προέχει η πραγματικότητα του μοτοσυκλετιστή που θέλει να περάσει τους πάντες.

Ο Αιγαιοπλόος μας ανέλυσε το νομικό κομμάτι (και φαντάζομαι ότι έχει δίκιο - λογικότατα είναι όλα) αλλά έχω (είχα?) την εντύπωση ότι
ένα φόρουμ σαν και αυτό έχει ένα νόημα κατάθεσης απόψεων κι ίσως κάποιος να μπορεί να επηρεάσει θετικά κάποιον άλλον. Με αυτό το σκεπτικό
αποφάσισα να γράψω την άποψή μου (τονίζοντας εκείνη που λόγω εκπαίδευσης-σπουδών-επαγγέλματος (+14χρόνια μετά το σχολείο) μπορώ να έχω).

Μόνο ο furios99 φαίνεται να σκέφτεται & να αισθάνεται το .... αυτονόητο - δηλαδή να προσμετρά σε όλους τους παράγοντες εκείνο που είναι προφανές - τον ψυχικό.

Το να επικαλείται κανείς την νομιμότητα όταν είναι ο ίδιος παράνομος είναι φυσικά αστείο αλλά το προσπερνώ.

Σχολεία - νοσοκομεία - παιδικές χαρές - γειτονιές με λίγη κίνηση. Μέρη που κυκλοφορούν άνθρωποι που είναι φορτισμένοι ψυχικά με διάφορα άγχη ή/και παιδιά που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.
Τώρα βέβαια μπορεί να μου πεις φίλε οπαδέ ότι "φταίει που δεν μαθαίνουν τον ΚΟΚ στα παιδιά στο σχολείο, φταίει το κράτος, κλπ" και γενικά ότι φταίει οποιοσδήποτε άλλος από σένα τον ίδιο που βιάζεσαι (καλώς δε λέω) και ενοχλήθηκες από την κυρία που δεν σε περίμενε.

Γιατί αυτή είναι η ουσία εδώ: ότι εκείνη δεν περίμενε εσένα που το θεώρησες αναφαίρετο δικαίωμά σου να περάσεις πρώτος

Ας σκεφτούμε λίγο πόσες συγκρούσεις οφείλονται σε αυτήν την πραγματικότητα.
Κι εννοώ συγκρούσεις τόσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σαν κι αυτήν που έγινε στην δική σου περίπτωση αλλά και ψυχολογικές - μέσα στις σχέσεις όταν δεν κάνουμε λίγο "ψυχολογικό χώρο" για τον άλλον (ακόμα κι άγνωστος να είναι).

Το να περιμένουμε τον άλλον εκτιμώ ότι είναι βάση για μια πιο αρμονική συνύπαρξη.
Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει οικογένεια - σχέση ερωτική (πχ στον οργασμό) - σχέση με τα παιδιά του (από το να μάθει το παιδί να γράφει μέχρι να μάθει πως να διαχειρίζεται εκείνο τις σχέσεις του, τα λεφτά του κλπ) - με τον γείτονα που κάνει κάτι που δεν μας αρέσει εκ των προτέρων.
Δεν είναι όλα θέμα νομιμότητας. Ο νόμος έρχεται για να δώσει λύσεις στο τέλος όταν έχουν αποτύχει οι άλλες προσπάθειες συννενόησης.

Φιλικά πάντα!
that was my K
-------------------------------------------------------------------
Πουλάω ............... τα υπάρχοντά μου:

2 Top Case Givi Maxia με βάση
ή Givi Keyless ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ

απομένει
1 TopCase GiviMaxia 52lt

1 ζευγάρι πλαϊνές βαλίτσες Hepco & Becker

1 βάση για Honda XX 2004
για βαλίτσες Givi Keyless

Ζητείται βάση για πλαϊνές βαλίτσες Hepco & Becker ή ανταλάσσεται η βάση για τις βαλίτσες Givi (πάντα για ΧΧ2004)

0

#25 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   Αιγαιοπλόος  myBike Honda Transalp 700ABS (680cc) dreamBike Honda C 100 (1958) (50cc)

• V-2
  • Εικονίδιο

Δημοσιεύθηκε 29 November 2008 - 14:15

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος helonaracer είπε την Fri 28 Nov 08 - 22:27:

Νόμος πρώτος και βασικό...Με το που ακινητοποιηθούν τα αυτοκίνητα, κόβουμε άμεσα και περνάμε δίπλα τους κυριολεκτικώς ωσάν κυρίες με τας καμελίας, τας ομπρελίτσας των κλπ. Με το που θα αρχίσουν να κινούνται πάλι, απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενός πεζοπετάγματος, οπότε αναπτύσουμε ταχύτητα και πάλι.
Τα 30 χλμ στην περίπτωση που τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα, είναι πααααααρα πολλά!

+1 από εμένα. Συμφωνώ απολύτως.
Κώστας.

Posted Image
0

#26 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   kostas3athensfans  myBike Honda cbf (125cc) dreamBike Honda cbr (600cc) myGear AGV S-4

• Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Εικονίδιο

Δημοσιεύθηκε 29 November 2008 - 16:45

Φίλε psychod νομίζω ότι ήμουν σαφής πιο πριν. Την κυρία δεν την είδα και γι' αυτό δεν σταμάτησα. Αν την είχα δει θα σταματούσα όπως κάνω γενικά με τους πεζούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πετάχτηκε ακριβώς μπροστά μου. Πιθανόν δεν πήγαινα ούτε 30. Υπολογιστικά το είπα στο 1ο μου ποστ. Δεν αποποιούμαι την ευθύνη που έχω αλλά το έγραψα για να σχολιάσω πως θα αποφευγόταν το ατύχημα εάν η κυρία φερόταν με λογική και περνούσε από τη διάβαση. Όλοι με κατακρίνετε γιατί περνούσα τα σταματημένα ΙΧ. Δεν νομίζω ότι δεν το κάνετε! Και δεν νομίζω αν σας καθόταν παρόμοια φάση δεν θα εκνευριζόσασταν με την κυρία που δεν πέρασε από την παρακείμενη διάβαση. Εγώ εκνευρίστηκα αλλά αντέδρασα ψύχραιμα γιατί ήταν έξω από το Παίδων και επειδή και εγώ σαν παιδάκι είχα κάποια προβλήματα και με έτρεχε στα νοσοκομεία η μάνα μου και θυμάμαι ακόμα το αλαφιασμένο βλέμμα της είμαι πολύ ευαίσθητος σε τέτοιες καταστάσεις. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ!!!
...και ο νοών νοείτο
0

#27 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   Eichman  myBike Moto Guzzi Breva 750 myGear Nitro Racing

• Soul Man
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 16 May 07
  • Τόπος:Στον κόσμο μου...

Δημοσιεύθηκε 29 November 2008 - 16:53

Προσοχή και τα μάτια μας 14
www.freebikers.gr
0

#28 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   psychod  myBike Honda xx (1100cc) dreamBike ---- (----cc) myGear Arai RX-7 Corsair

• Σπίτι, δουλειά
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 05 March 07
  • Τόπος:Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε 29 November 2008 - 16:54

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος kostas3athensfans είπε την Sat 29 Nov 08 - 16:45:

.........................Όλοι με κατακρίνετε γιατί περνούσα τα σταματημένα ΙΧ. Δεν νομίζω ότι δεν το κάνετε!..........

Φίλε μου δεν σε κατακρίνω - δεν σε ξέρω, δεν έχω τίποτα μαζί σου!

Σε Φόρουμ είμαστε και αν αυτό έχει κάποιο νόημα είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε τώρα!
Εχεις δίκιο - ΟΛΟΙ περνάμε σταματημένα ΙΧ. Γι' αυτό κι η μοτό άλλωστε μέσα στην Αθήνα έχει νόημα.

Προσπαθώ - από την αρχή - να επισημάνω κάτι: το θέμα της βιασύνης που μας διακατέχει. Η αγανάκτησή σου έχει να κάνει με αυτό. Το γεγονός ότι δεν την είδες έχει να κάνει με αυτό.
Ιατρός είμαι φίλε μου - δεν κρίνω τους ανθρώπους, προσπαθώ να βοηθήσω με την ματιά μου (όπως καλή ώρα άλλοι βοηθούν με την δική τους επιστημονική ματιά - νόμοι, φυσική, μαθηματικά κλπ)
that was my K
-------------------------------------------------------------------
Πουλάω ............... τα υπάρχοντά μου:

2 Top Case Givi Maxia με βάση
ή Givi Keyless ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ

απομένει
1 TopCase GiviMaxia 52lt

1 ζευγάρι πλαϊνές βαλίτσες Hepco & Becker

1 βάση για Honda XX 2004
για βαλίτσες Givi Keyless

Ζητείται βάση για πλαϊνές βαλίτσες Hepco & Becker ή ανταλάσσεται η βάση για τις βαλίτσες Givi (πάντα για ΧΧ2004)

0

#29 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   kostas3athensfans  myBike Honda cbf (125cc) dreamBike Honda cbr (600cc) myGear AGV S-4

• Γυρνάει δεν γυρνάει
  • Εικονίδιο

Δημοσιεύθηκε 29 November 2008 - 17:33

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος psychod είπε την Sat 29 Nov 08 - 16:54:

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος kostas3athensfans είπε την Sat 29 Nov 08 - 16:45:

.........................Όλοι με κατακρίνετε γιατί περνούσα τα σταματημένα ΙΧ. Δεν νομίζω ότι δεν το κάνετε!..........

Φίλε μου δεν σε κατακρίνω - δεν σε ξέρω, δεν έχω τίποτα μαζί σου!

Σε Φόρουμ είμαστε και αν αυτό έχει κάποιο νόημα είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε τώρα!
Εχεις δίκιο - ΟΛΟΙ περνάμε σταματημένα ΙΧ. Γι' αυτό κι η μοτό άλλωστε μέσα στην Αθήνα έχει νόημα.

Προσπαθώ - από την αρχή - να επισημάνω κάτι: το θέμα της βιασύνης που μας διακατέχει. Η αγανάκτησή σου έχει να κάνει με αυτό. Το γεγονός ότι δεν την είδες έχει να κάνει με αυτό.
Ιατρός είμαι φίλε μου - δεν κρίνω τους ανθρώπους, προσπαθώ να βοηθήσω με την ματιά μου (όπως καλή ώρα άλλοι βοηθούν με την δική τους επιστημονική ματιά - νόμοι, φυσική, μαθηματικά κλπ)

:_thumbsup: :cheers:
...και ο νοών νοείτο
0

#30 Ο χρήστης είναι αποσυνδεδεμένος   Thetreeoflife  myBike Yamaha XTR (660cc) myGear Shark RSI

• Σπίτι, δουλειά
  • Εικονίδιο
  • Εγγράφηκε: 06 June 08

Δημοσιεύθηκε 29 November 2008 - 17:56

Προβολή μηνύματοςΤο μέλος psychod είπε την Sat 29 Nov 08 - 05:54:

Πράγματι μου κάνει εντύπωση που σε αυτό το σημείο προσπαθούν αρκετοί να μην δουν τον ψυχολογικό παράγοντα αλλά δεν θα έπρεπε μάλλον.
Έτσι λειτουργούν τα πράγματα σε αυτήν την ... χώρα ...
Ο καθένας κοιτάζει την πάρτυ του και ενοχλείται τρομερά από την παρουσία του άλλου όταν αυτή τον "αγγίζει".
Ίσως ο μοτοσυκλετιστής λοιπόν να είναι περισσότερο ακραίος σε αυτήν την περίπτωση ... (από τον οδηγό ΙΧ που αναγκαστικά περιορίζεται & εγκλωβίζεται στην λωρίδα του).
Να κοιτάζει δηλαδή ακόμα περισσότερο την πάρτυ του προσπαθώντας να "περάσει" το δικό του πάση θυσία.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι οι περισσοτεροι δεν ασχολείστε με την πραγματικότητα της γυναίκας με το παιδί και την υγεία του (γι' αυτό ήταν στο νοσοκομείο)
αλλά - αντίθετα - προέχει η πραγματικότητα του μοτοσυκλετιστή που θέλει να περάσει τους πάντες.

Ο Αιγαιοπλόος μας ανέλυσε το νομικό κομμάτι (και φαντάζομαι ότι έχει δίκιο - λογικότατα είναι όλα) αλλά έχω (είχα?) την εντύπωση ότι
ένα φόρουμ σαν και αυτό έχει ένα νόημα κατάθεσης απόψεων κι ίσως κάποιος να μπορεί να επηρεάσει θετικά κάποιον άλλον. Με αυτό το σκεπτικό
αποφάσισα να γράψω την άποψή μου (τονίζοντας εκείνη που λόγω εκπαίδευσης-σπουδών-επαγγέλματος (+14χρόνια μετά το σχολείο) μπορώ να έχω).

Μόνο ο furios99 φαίνεται να σκέφτεται & να αισθάνεται το .... αυτονόητο - δηλαδή να προσμετρά σε όλους τους παράγοντες εκείνο που είναι προφανές - τον ψυχικό.

Το να επικαλείται κανείς την νομιμότητα όταν είναι ο ίδιος παράνομος είναι φυσικά αστείο αλλά το προσπερνώ.

Σχολεία - νοσοκομεία - παιδικές χαρές - γειτονιές με λίγη κίνηση. Μέρη που κυκλοφορούν άνθρωποι που είναι φορτισμένοι ψυχικά με διάφορα άγχη ή/και παιδιά που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.
Τώρα βέβαια μπορεί να μου πεις φίλε οπαδέ ότι "φταίει που δεν μαθαίνουν τον ΚΟΚ στα παιδιά στο σχολείο, φταίει το κράτος, κλπ" και γενικά ότι φταίει οποιοσδήποτε άλλος από σένα τον ίδιο που βιάζεσαι (καλώς δε λέω) και ενοχλήθηκες από την κυρία που δεν σε περίμενε.

Γιατί αυτή είναι η ουσία εδώ: ότι εκείνη δεν περίμενε εσένα που το θεώρησες αναφαίρετο δικαίωμά σου να περάσεις πρώτος

Ας σκεφτούμε λίγο πόσες συγκρούσεις οφείλονται σε αυτήν την πραγματικότητα.
Κι εννοώ συγκρούσεις τόσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σαν κι αυτήν που έγινε στην δική σου περίπτωση αλλά και ψυχολογικές - μέσα στις σχέσεις όταν δεν κάνουμε λίγο "ψυχολογικό χώρο" για τον άλλον (ακόμα κι άγνωστος να είναι).

Το να περιμένουμε τον άλλον εκτιμώ ότι είναι βάση για μια πιο αρμονική συνύπαρξη.
Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει οικογένεια - σχέση ερωτική (πχ στον οργασμό) - σχέση με τα παιδιά του (από το να μάθει το παιδί να γράφει μέχρι να μάθει πως να διαχειρίζεται εκείνο τις σχέσεις του, τα λεφτά του κλπ) - με τον γείτονα που κάνει κάτι που δεν μας αρέσει εκ των προτέρων.
Δεν είναι όλα θέμα νομιμότητας. Ο νόμος έρχεται για να δώσει λύσεις στο τέλος όταν έχουν αποτύχει οι άλλες προσπάθειες συννενόησης.

Φιλικά πάντα!

Γιατρέ με αδικείς. Διάβασε σε παρακαλώ αυτά που έγραψα...
Χριστόδουλος

Γνωρίζετε ότι, η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σ'ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης, με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσης της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά; ε; το γνωρίζετε;

Καλό ταξίδι φίλε...
0

• (3 σελίδες)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Δεν μπορείς να αρχίσεις νέο θέμα
  • Δεν μπορείς να απαντήσεις σε αυτό το θέμα

1 Χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες

sidemenu