hayabusas

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  6475
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  23

hayabusas last won the day on September 25 2017

hayabusas had the most liked content!

Πόντοι

4114 Excellent

Σχετικά με το μέλος hayabusas

 • Κλάση
  Βοηθός Διαχειριστή

Μέθοδοι Επικοινωνίας

 • Ιστοσελίδα
  http://
 • ICQ
  0

Άλλα Στοιχεία

 • Φύλο
  Δεν αποκαλύπτω

Η Μοτοσικλέτα μου

 • myBike: Κατασκ/ής
  BMW
 • myBike: Μοντέλο
  Ρ1200ΓΣ
 1. Όμορφη και περιποιημένη δουλειά έκανες Αχιλλέα και μπράβο για το μεράκι σου. Δύο πράγματα, αν ξέρεις: πόση κατανάλωση ρεύματος έχουν τα γκριπ? Η μπαταρία θα φορτίζει όταν τα έχει πχ στο φουλ? Επίσης ρελέ που θα ενεργοποιείται πχ από φώτα asap. Όλο και κάποια φορά κάτι θα ξεχάσεις και δε λέει να ρημάξεις τη μπαταρία (πλήρης αποφόρτιση)
 2. θα έλεγα καλύτερα να βάλεις τους δύο ακροδέκτες από το πολύμετρο στο ντουί απευθείας.
 3. Στα παπιά και στα μηχανάκια μικρού κυβισμού ΓΕΝΙΚΑ υπάρχει η τάση να υπάρχουν 2 ξεχωριστά ηλεκτρικά κυκλώματα: ένα για συσκευές που πρέπει να δουλεύουν με dc (ηλεκτρονική ανάφλεξη, μίζα, μπεκ ψεκασμού, φόρτιση μπαταρίας) και ένα για συσκευές που δεν χρειάζεται να δουλεύουν με dc, όπως τα φώτα. Η λάμπα δουλεύει και αποδίδει το ίδιο τόσο με dc όσο και με ac. Τα οφέλη ωστόσο που υπάρχει από κάτι τέτοιο είναι ότι α) έχεις 2 ανεξάρτητα κυκλώματα σε περίπτωση βλάβης β)η μπαταρία φορτίζει σε όλες τις συνθήκες (μικρός κινητήρας -> μικρή γεννήτρια -> μικρές παροχές σε ρεύμα) γ) μικρός ανορθωτής χωρίς σταθεροποίηση (τη δουλειά την κάνει η μπαταρία) Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο μηχανάκι τι ισχύει, ωστόσο είναι εύκολο να το διαπιστώσεις. Με ένα πολύμετρο μέτρα όποια λάμπα είναι ευκολότερα προσβάσιμη, κωλοφάναρο ή μπροστά. Μέτρηση AC, αν δεις ότι έχεις μέτρηση, το βρήκες. Αν είναι 0, σημαίνει ότι είσαι στο DC
 4. 1 με 1.5 πόντο ΔΕΝ το καλύπτεις με στόκο (παρετίνα θα τη βρεις στα μαγαζά) γιατί α) είναι αρκετά "νερουλή" άρα θα κρεμάει διαρκώς και β)δεν είναι προιόν αντοχής. Η σωστή δουλειά για τον σκιντζή (όχι επαγγελματία μάστορα δηλαδή) είναι με επισκευαστικό σοβά (υπάρχει και ταχύπηκτος) και, ανάλογα πώς είναι η υπόλοιπη-διπλανή επιφάνεια, αντίστοιχο τελείωμα.
 5. Μου το έχουν πει αυτό αλλά είναι για επίπεδο rookie (και βγάλε) όπως εγώ? Αυτή η εφαρμογή της φωτογραφικής έσκιζε. Αν δεν βρω κάτι άλλο, θα παω σε φωτοσοπ, αλλά ελπίζω έως τότε......
 6. Είχα μια canon compact φωτογραφική μηχανή η οποία σου έδινε τη δυνατότητα να τραβήξεις κάποιες φώτο και μετά, στον υπολογιστή, μέσω της εφαρμογής που έδινε η canon να της κάνεις μία (σαν πανοραμική) με τη διαφορά ότι ο χρήστης δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο από τα "κλικ". Κάποιες online εφαρμογές που βρήκα απλά ενώνουν τις φώτο (άρα θα πρέπει το τέλος της μίας να ταυτίζεται απόλυτα με την αρχή της άλλης) και τίποτα περισσότερο. Υπάρχει κάποια δωρεάν εφαρμογή ή online tool που να το κάνει?
 7. Οι κωδικοί ανταλλακτικών εργοστασίου (part number) δεν αντιστοιχούν σε κωδικούς ρουλεμάν. Είναι αναγκαίο, προκειμένου να μην τα πληρώσεις βαπορίσια, να πας με τα ρουλεμάν στο χέρι. Σε κανένα μαγαζί ρουλεμάν δε θα βγάλεις άκρη, είναι βέβαιο αυτό.
 8. Δεν έχω γνώση επί της ιδιαιτερότητας των ανταλλακτικών που χρειάζεται ΑΛΛΑ όταν έπαψα να είμαι κουτάβι και σύγκρινα τιμές αντιπροσωπείας σε τσιμούχες-ρουλεμάν με "κοινά" του εμπορίου, μου έφυγε το κλαπέτο. Τσιμούχα εμπορίου 0,60€, αντιπροσωπείας 4€. Αν υπάρχει η δυνατότητα, λύσε το μηχανάκι, έχε στο χέρι τα ρουλεμάν που χρειάζεσαι και δε νομίζω ότι θα δώσεις πάνω από 30-40€.
 9. Να κάνω μια αφελές ερώτηση, που λένε. Για τι κόστος συζητάμε και τι παλαιότητας ρουλεμάν? Να πιάσει να λύσει το μηχανάκι, να καθαρίσει γρασσάρει κάνει ράνει και βλέπουμε? Θεωρώ ότι το κόστος των ανταλλακτικών θα είναι γύρω στα 30€ κι ότι δεν αξίζει για ένα τέτοιο "μικρό κόστος" και τόσο χρονοβόρα δουλειά να βάλει τα ίδια.
 10. Δεν είμαι αγρότης κι ούτε έχω κάποιον που θα μπορούσα να το κάνω. Όχι, δεν υπάρχει τρακτέρ. Αυτό προυποθέτει (πέρα όλων των άλλων) ότι γίνεται σε περίοδο κατάλληλη. Τύπου Οκτώβρη ή και αργότερα. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ πέρα από τις καλοκαιρινές διακοπές. Όταν δούλεψα το δανεικό, απόρησα πώς έκανα τόσο καιρό δουλειά χωρίς αυτό. Η χειρωνακτική εργασία προσωπικά ξεκουράζει το μυαλό μου. Όσο για τις κότες, no comments.
 11. Από κάποιο σημείο και ύστερα έχασα το λογαριασμό (κόστος) των μετατροπών που έχεις κάνει. Αν όχι άλλο ένα μηχανάκι, σίγουρα πολύ κοντά. Φορ δε ρέκορντ η ερώτηση, όλο αυτό το έκανες/έστησες για το χόμπι σου? Ή λαμβάνεις (ή σκοπεύεις να λάβεις) μέρος σε αγώνες? Ρωτώ επειδή είναι του-ματς για μέσο αναβάτη, αν δεν αποσκοπεί κάπου. Όπως και να χει σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες.
 12. Τώρα στα γεράματα αποφάσισα να ασχοληθώ έντονα με τις αγροτικές εργασίες. Κλαδέματα, κόψιμο στα χόρτα κλπ. Το πρόβλημα που έχω είναι ο όγκος των κλαδιών. (Τσακίζω και κάτι ελιές που δε τις θέλω) ωστόσο είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία το κόψιμο καθάρισμα των μικρών κλαδιών. Πήγα στο μαγαζί που πήρα τα άλλα εργαλεία και μου πρότεινε τον θρυμματιστή - κλαδοτεμαχιστή που έχει για έως 35mm διάμετρο ξύλου. Οι 2 ερωτήσεις μου όμως δεν έλαβαν ικανοποιητική απάντηση: σε ξερά ξύλα (προφανώς έως 35mm) το μηχάνημα μπορεί να ανταπεξέλθει? Επίσης όταν ρίχνεις κλαδιά πχ ελιάς (με φύλλα κλπ) γίνεται δουλειά ή στομώνει και θέλει καθάρισμα κλπ? Τα βίντεο που έχω δει στο νετ όλοι βάζουν κλαδιά, χωρίς να είμαι σίγουρος αν το κάνουν επειδή θα χρησιμοποιηθούν τα παράγωγα σε κάτι ή δεν μπορεί να τα αλέσει. Έχει κάποιος φίλος τέτοιο μηχάνημα ή εμπειρία?
 13. Δεν υπάρχει κιτ επισκευής για την εν λόγω τρόμπα?