seatcowl

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  909
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  5

seatcowl last won the day on October 13 2017

seatcowl had the most liked content!

Πόντοι

1332 Excellent

1 Παρακολουθητής

Σχετικά με το μέλος seatcowl

 • Κλάση
  Σπίτι, δουλειά
 • Γενέθλια 11/13/82

Άλλα Στοιχεία

 • Φύλο
  Άνδρας

Η Μοτοσικλέτα μου

 • myBike: Κατασκ/ής
  Suzuki
 • myBike: Μοντέλο
  DRZ400SM

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

4134 προβολές προφίλ
 1. Δεν ξέρω αν γράφει κάτι μέσα στο κείμενο που δεν αληθεύει, δεν κάθησα να το διαβάσω λέξη προς λέξη, πάντως ο τίτλος σίγουρα είναι αναληθής. Τι σημαίνει "η μεγαλύτερη μάστιγα"? Επειδή τον αρθρογράφο τον ενοχλούν οι μηχανές, ονόμασε το άρθρο "η μεγαλύτερη μάστιγα". Αν ήταν μηχανόβιος θα έγραφε τα ίδια για κάτι άλλο, πχ τα αυτοκίνητα. Όσες παρανομίες θα αναφερθούν για τις μηχανές άλλες τόσες θα αναφερθούν για τους οδηγούς αυτοκινήτων. Αυτό και μόνο κάνει το άρθρο αναληθές. Είναι απλά ένα rant και τίποτα παραπάνω. Όπως είπε ο pitapola, δεν φταίει το μέσο...φταίει το μυαλό των περισσοτέρων.
 2. Κάνει απόσβεση όμως, δεν χρειάζεται ρυθμιση σε βαλβίδες.
 3. Αν δεν απατώμαι το πρόστιμο δεν το βρίσκεις κάπου (πχ στο taxis) γιατί όταν κάνεις κάποια αυθαιρεσία, δεν υπάρχει κανείς τριγύρω για να την διαπιστώσει ώστε να στην χρεώσει ο αρμόδιος φορέας. Οι αυθαιρεσίες, παραβάσεις απο τροποποιήσεις κλπ, διαπιστώνονται μόνο σε έλεγχο, που γίνεται όταν απαιτείται. Πχ αν την σφυρίξει κάποιος, ή όταν θα απαιτηθεί να εκδοθεί κάποια βεβαίωση για τον χώρο, πχ σε περίπτωση αγοραπωλησίας, όπου θα τον επισκεπτεί μηχανικός ώστε να βεβαιώσει το ορθό της κάτοψης που είναι καταχωρημένη στην πολεοδομία. Το πρόστιμο αυτό λοιπόν ουσιαστικά γίνεται triggered την στιγμή που θα πρέπει να εκδοθεί κάποια βεβαίωση η οποία συνεπάγεται και έλεγχο. Σίγουρα ένας πολιτικός μηχανικός μπορεί να τα εξηγήσει καλύτερα... δεν ξέρω αν έχουμε κάποιον εδώ.
 4. Η τρύπα είναι νορμαλ πάντως και υπάρχει σε πολλά μονοκύλινδρα... αν δεν κάνω λάθος (με φόβο να εκτεθώ καθότι έχει και το drz) είναι δίοδος διαφυγής απο τυχόν υγρά στο μπουζί..πχ νερό ...
 5. Γελασα με τις φωτό, δάκρυσα με την τιμή.
 6. Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που ήθελα να δείξω. To point μου ήταν πως ειναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Αν δεν είναι κάθε δύο χρόνια και είναι κάθε 5 ή 10 ή παραπάνω... ακόμα καλύτερα για αυτό που ήθελα να δειξω. (Για την ιστορία όμως, εγώ σε αυτή που έχω για καθημερινή έχω γράψει περίπου 50κ μέσα σε 3 χρόνια)
 7. Συμφωνούμε όμως οτι η ρύθμιση βαλβίδων είναι κάτι που σε μια σύγχρονη μηχανή θα σε απασχολήσει, μια φορά κάθε 1-2 χρόνια?
 8. Ο λόγος? Απο περιέργεια ρωτάω....
 9. Αυτό! Όσο για τα άλλα, δεν ξέρω τι ισχύει στην Ιαπωνία αλλά σε χώρες όπως πχ Ταιλάνδη, Μπαγκλαντες, Βιετναμ και άλλες, υπάρχει όριο περίπου στα 150-180cc. Οι αγορές αυτές είναι μεγάλες όμως και οι εταιρείες, εφόσον υπάρχει ζήτηση, την εξυπηρετούν. Στην Ινδία επίσης αν δεν κάνω λάθος λόγω των κανονισμών εκεί, δεν μπορούν να εισάγουν μηχανές ενδιάμεσων κατηγοριών αλλά μπορούν παπιά και τα συναφή και μετά το επόμενο τους βήμα είναι απο 800cc και πάνω.
 10. Όλα αυτά που περιγράφεις απαντούνται με το "για λόγους οικονομίας". Αυτα τα μηχανάκια αν δεν κάνω λάθος είναι προιόν των αναγκών ορισμένων ασιατικών χωρών που οι κατηγορίες κυβικών ειναι τραγικά περιοριστικές και οπότε αναγκαστικά οι εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν απο τη μύγα ξύγκι με στα <250cc που ουσιαστικά επιτρέπονται. Σε εμας εδώ χρησιμοποιούνται για λόγους οικονομίας. Και ξαναρωτάω... αν εσύ είχες 3.5κ για αγορά μηχανής, και είχες απεριόριστο δίπλωμα... θα αγόραζες αυτό το πραγμα που ειναι σαν εμβρυο που το εχουν αποβάλλει, έναντι ενος tuono, ενος motard κλπκλπ? Βάλε το χέρι στην καρδία, και πες μου οτι ναι θα κοίταζα τα 3.5κ στο χέρι, θα κοίταζα δίπλα δίπλα ένα tuono και αυτό το πράγμα και θα επέλεγα το δεύτερο.
 11. Απο τον shapeshifter δεν περίμενα τίποτα λιγότερο... :P απο εσένα όμως @noodles ....?? Εγώ δεν τα κατάλαβα ποτέ τα παπιά, εκτος αν μιλάμε για μικρές ηλικίες ή για "εργάτη" όπως λένε. Αν είναι όμως αυτό το πράγμα να κόστιζε 3-3.5κ όπως λες... ποιος ο λόγος να το προτιμήσει κάποιος επειδή "του αρέσει"? Του αρέσει δηλαδή περισσότερ απο ένα hornet, ή ένα tuono ή ένα οποιοδήποτε motard που μεταχειρισμένα παίζουν στα ίδια λεφτά και θα το προτιμήσει έναντι αυτών? Αδυνατώ να το πιστέψω αυτό.
 12. Ριξε μια ματιά στο ντουί σου, να δεις σε τι κατασταση είναι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
 13. Ζουν αναμεσα μας...