The Dread Rider

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  1479
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  15

Όλο το περιεχόμενο του μέλους The Dread Rider

 1. @ShapeshifterGR98 Άλλο να αρχίζεις να πειράζεις ρεύματα/ηλεκτρονικές/εγκεφάλους,κεφαλές,κυλινδροπίστονα κ.λπ. κ.λπ σε ένα μηχανάκι όπως το δικό μου για παράδειγμα, που ήδη έχει αρκετή δύναμη και τα μέρη του μοτέρ είναι αρκετά ποιοτικά και ενισχυμένα (στρόφαλος,μπιέλα,κάρτερ κ.λπ. και άλλο τώρα σε ένα παπάκι όπως το Innova. Σαν να λέμε είπε ο μπάμπης ο μηχανικός να δουλέψουμε 2 bar σε μαμά σωθικά!
 2. Αν ανεβάζει παραπάνω στροφές από όσο είναι ο κόφτης και μάλιστα γρήγορα, τότε λογικά έχει custom εγκέφαλο (π.χ. Ignitech V92) και ελαφρωμένο/άλλο βολάν.
 3. Δεν έχει χειροκίνητη ρεζέρβα το DRZ; Στο δικό μου (ίδια φάση με εσένα) έχω 10 λίτρα τεπόζιτο (εκ των οποίων 3 λίτρα η ρεζέρβα) και μόλις γυρίσω ρεζέρβα ξέρω ότι πρέπει να βρω βενζινάδικο. Για πρόφταση δεν μπορείς να βάλεις κάνα ποδηλατικό κοντεράκι να υπολογίζεις τουλάχιστον τη βενζίνη;
 4. Η κυριότερη είναι τα κυβικά. 1000 τα μοντέλα 2011-14, 1100 τα 15 και μετά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες διαφορές τις οποίες φαντάζομαι τις ξέρει καλύτερα ο @Gee
 5. Είναι θέμα με τα DRZ αυτό. Έχω ακούσει ότι κάποιοι πήγαν στη Suzuki και τους έδωσαν καινούριο, άλλοι το άλλαξαν μόνοι τους κ.λπ. Εγώ θα πηγαινα στην αντιπροσωπεία να κάνω μια ερώτηση και απο εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας.
 6. Ισχύει αυτό που λέει ο Gee. Η "γόμα" της Continental για motard λέγεται ContiAttack SM,και βγαίνει αποκλειστικά για motard. Δηλαδή δείκτης ταχύτητας H, 110/120 διαστάσεις μπροστά και 140/150/160 πίσω. To μπέρδεμα γίνεται με το ContiRaceAttack Comp. End. που είναι κάτι σαν το "GP Racer" της Continental, το οποίο όμως έχει την ίδια χάραξη με το ContiAttack SM και τα μπερδεύεις εύκολα. Υπάρχει και το ContiSportAttack που είναι κάτι σαν τα S21, το hypersport λάστιχο που έχει και κάποια χιλιομετρική αντοχή, δεν είναι δηλαδή όσο τσίχλα όσο το RaceAttack.
 7. Και ένα μικρό βιντεάκι
 8. Εγώ μαζί σου είμαι αδερφέ, άλλον ήθελες να κάνεις παράθεση μάλλον.
 9. Όλα καλά και με το καρμπυρατέρ, είναι αρκετά καλά ρυθμισμένο αυτήν τη στιγμή, κάποια στιγμή θα ρυθμίσω λίγο τη βελόνα και το ζιγκλέρ ρελαντί γιατί αυτήν τη στιγμή είναι λίγο πλούσια και όταν είμαι στην κίνηση για μερική ώρα ψιλομπουκώνει στα μεσαία. Δουλεύει ικανοποιητικότατα ακόμα και τώρα. Απλά χρειάζεται να βγουν πλαστικά και τεπόζιτο για να μπορέσω να βγάλω το slide με τη βελόνα και είναι λίγο αγγαρεία.
 10. Βγάλαμε και καθαρίσαμε τη λεπίδα της βαλβίδας ροπής, που δεν είχε καθαριστεί για 15000 χιλιόμετρα παρόλο που αναγράφεται στο μάνιουαλ (μαστόρια της Ελλάδας...) η οποία τώρα δουλεύει όπως πρέπει και το μηχανάκι κέρδισε απίστευτα πολλή δύναμη!
 11. Εννοώ από την άποψη ποιότητας, όχι προσανατολισμού.
 12. Ε καλά, μη νομίζεις ότι υπάρχει τρελή διαφορά στο μοτέρ ή στις αναρτήσεις.
 13. Χρόνια πολλά Γιάνναρε! Ό,τι επιθυμείς εύχομαι και με μια Tuonάρα!
 14. Μπορεί να μπει στο Address, αλλά, καθώς είναι universal, δε θα είναι plug & play. Δε πιστεύω ότι αξίζει το κόστος και την ταλαιπωρία που θα έχει.
 15. Πάντως μάρκες head και drag πρώτη φορά τις ακούω. Αφού πας στα 5 κατοστάρικα γιατί δεν κοιτάς κάτι πιο επώνυμο;
 16. Χαχαχαχαχ τα χρώματα και η όλη φάση μου θυμίζουν Mad Max!
 17. Τον γκουρλουμάτς και τις τσιριπόβιργις τα ξέρετε;
 18. Κοίτα η αλήθεια να λέγεται είναι ότι το budget είναι αρκετά μικρό. Εγώ προσωπικά θα κοιτούσα μεταχειρισμένα, κυρίως επειδή τα καινούρια μοντέλα της Ideal π.χ. έχουν κατώτερα περιφερειακά από το ίδιο μοντέλο της αλλά χρονολογίας 2014 ξέρω γω, λόγω κρίσης κ.λπ. Επίσης με 300-400 καινούριο περιορίζεσαι στα entry-level μοντέλα των αξιοπρεπών μαρκών, ενώ σε μεταχείρο μπορείς να χτυπήσεις αξιοπρεπέστατο ποδηλατάκι με λίγο ψάξιμο Όσον αφορά τις μάρκες, η Ideal είναι η πιο κλασσική (και ελληνική). Βγάζει καλά ποδηλατάκια, απλά είναι λίγο "πίσω" όσον αφορά την τεχνολογία των σκελετών της. Οτιδήποτε και να διαλέξεις φρόντισε να έχει αλουμινένιο σκελετό και απέφυγε φθηνιάρικες άσημες μάρκες. Αν πας σε πιο γνωστές μάρκες μετά υπάρχει η Cube, Specialized, Giant, Merida κ.λπ. Επιλογές τροχών είναι 26", 27,5" και 29" με τα 26άρια να αργοπεθαίνουν, τα 29άρια να είναι πιο δημοφιλή και τα 27,5 να αποτελούν τη "μέση λύση". Αφού το θες κυρίως για αστική χρήση θα πήγαινα σε 29 επειδή καλύβεις μεγαλύτερη απόσταση με τις ίδιες πηδαλιές κ.λπ. Ανάρτηση πίσω δεν βλέπεις γιατί παραείναι μικρό το budget, και ποδήλατα με αναρτήσεις μπρος-πίσω της προκοπής ξεφεύγουν (1000+). Θα κοιτάξω λίγο στο car μεταχειρισμένα και θα επανέλθω. https://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/10940215/ https://www.car.gr/classifieds/bicycles/photos/10828139/
 19. Και έχε υπόψιν σου ότι το μηχανάκι του @pitapola είχε ολόσωμη SC, ένα αμερικάνικο gadgetάκι αντίστοιχο του Power Commander, ίσως φίλτρο (?) κ.λπ.
 20. Αν θες κάτι φθηνό να το έχεις για καθημερινό κοίτα τα MT. Είπαμε να είναι φθηνό και να μην σε πολυνοιάζει, όμως να παρέχει προστασία για το κεφάλι σου. Τα κράνη < 50 ευρώ παρέχουν κυριολεκτικά προστασία κουβά. Μην το ρισκάρεις.
 21. Μην ανησυχείς Τάσο είναι τυπικός όσον αφορά τον εξοπλισμό ο @pitapola. Που είναι η αντίστοιχη φώτο με το MT-09; Θυμάμαι με το MT-07 είχες ανεβάσει!