Wolf1138

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  3031
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  6

Wolf1138 last won the day on January 13

Wolf1138 had the most liked content!

Πόντοι

2776 Excellent

Σχετικά με το μέλος Wolf1138

 • Κλάση
  Powered by Κουλός

Άλλα Στοιχεία

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τόπος
  Αθήνα

Η Μοτοσικλέτα μου

 • myBike: Κατασκ/ής
  Honda
 • myBike: Μοντέλο
  CB300R
 • myBike: Κυβισμός
  287

Η Μοτοσικλέτα των Ονείρων μου

 • dreamBike: Κατασκ/ής

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

3125 προβολές προφίλ
 1. Το λεγόμενο "flatten the curve" , ο μετριασμός δηλαδή ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας δεν λειτουργεί με αυτό τον ιό ως φαίνεται. Η μεταδοτικότητα του είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από την κοινή γρίπη και επίσης έχει πάλι πολύ μεγαλύτερο ποσοστό νοσσούντων που χρειάζονται νοσηλεία. Απλά δεν μετριάζεται. Συνεχίζεται σε περίπου αυτό το δρόμο το πείραμα της Σουηδίας. Θα δούμε. Όσο για το ποιοι γνώριζαν, εσύ κι εγώ σίγουρα όχι. Αλλά ο ΠΟΥ την ώρα που στην Κίνα είχε ήδη γίνει εμφανές το πρόβλημα (και που δεν ξέρουμε κατά πόσο αποκρύπτουν αριθμούς) σφύριζε αδιάφορα και έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος περιορισμού των μετακινήσεων. Εγκληματική αμέλεια που τη συνέχισε κιόλας με το θέμα των μασκών. Στην Ελλάδα ένας συνδυασμός τύχης (δεν είμαστε διαμετακομιστικό κέντρο όπως η Β.Ιταλία) και γρήγορης αντίδρασης μας βοήθησε. Πάλι καλά γιατί με το δικό μας σύστημα υγείας θα κλαίγαμε γοερά.
 2. Και πάλι η επιδημιολογική εικόνα του covid ακόμα παραμένει γκρίζα. Αναλογίες με τη γρίπη είναι κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο. Όπως λες λόγω τη αδυναμίας μαζικών ελέγχων είμαστε σε καθεστώς μερικής άγνοιας. Πάντως όπου έχουν γίνει περισσότεροι έλεγχοι (Κορέα, Ισλανδία) δεν προκύπτει τεράστιος αριθμός κρυφών κρουσμάτων ώστε να μιλάμε για κάτι τέτοιο με βεβαιότητα. Ο ίδιος ο Ιωαννίδης μιλάει για πολλαπλασιαστή από 5 μέχρι 300! Αστείο καν να αναφέρονται τέτοιες αποκλίσεις και να μιλάμε για πρόβλεψη. Συμφωνώ ότι το cost/benefit είναι ένα τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Θες να σώσεις ζωές αλλά παράλληλα να μην καταστρέψεις την οικονομία που τελικά θα επιφέρει απώλειες (ζωής και άλλες) εμμέσως. Όσοι έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου από το Γενάρη καλούσαν σε άμεση δράση, συνδυαστική (διακοπή μεταφορών,έλεγχοι, ιχνηλάτηση, στοχευμένες καραντίνες). Δυστυχώς οι περισσότεροι, με πρωτοστάτη τον ΠΟΥ που θέλει ξήλωμα, μιλούσαν για μια ακόμη γρίπη ίσως λίγο πιο βαριά. Αν είχαν ληφθεί μέτρα νωρίς ούτε καραντίνα θα είχαμε ούτε την οικονομική ζημιά που τώρα βλέπουμε να έρχεται. Δυστυχώς οι θεσμοί μας, ειδικά στις λεγόμενες δυτικές κοινωνίες, μας απογοήτευσαν οικτρά εν πολλοίς. Χώρες από την άλλη της Ασίας που είχαν βιώσει την προ δεκαετίας επιδημία του SARS είχαν ήδη έτοιμα πρωτόκολλα που λειτούργησαν σε ικανοποιητικό βαθμό. ΥΓ. Η ιχνηλάτηση αναφέρεται συχνά και είναι προφανώς σημαντικό όπλο στον περιορισμό του ιού. Απλά μια σημείωση τι ακριβώς σημαίνει αυτό στις χώρες που την εφάρμοσαν γρήγορα και χρειάστηκαν περιορισμένο lockdown. Εντοπισμός των κινητών των κρουσμάτων και δημιουργία χάρτη και ενημέρωση του κοινού και των αρχών για τις κινήσεις τους. Εντοπισμός των συναλλαγών τους μέσω πιστωτικών καρτών για τον παραπάνω σκοπό. Εντοπισμός μέσω εκτεταμένου δικτύου CCTV. Δεν ξέρω πόσοι από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε τέτοια μέτρα.
 3. Δεν έχω υπόψιν μου τον Κουρέτα. Είμαι υπέρ του lockdown ως πρώτη φάση αντιμετώπισης του ιού. Πάντα με δεδομένο ότι δεν έχουμε ούτε την υποδομή, ούτε τη δυνατότητα big brother της Κορέας ώστε να περάσουμε άμεσα στο μαζικούς ελέγχους και ανίχνευση περιστατικών και επαφών τους. Το ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι 100 φορές περισσότερα και ότι όσοι πεθαίνουν από κορονοϊό θα πέθαιναν έτσι κι αλλιώς από τη γρίπη ο κάθε Ιωαννίδης απλά τα βγάζει από την κοιλιακή του χώρα. Δεν έχει στοιχεία και τα επιδημιολογικά μοντέλα κάνουν παραδοχές που λίγο (ελάχιστα) να αλλάξουν βγάζουν αποτελέσματα διαφορετικά. Χώρια το ηθικό του πράγματος "αφού από κάτι θα πέθαιναν". Πολύ καλά λέει δεν έχουμε στοιχεία. Το λάθος του είναι ότι θέλει να περιμένουμε να δούμε. Τώρα σχετικά με το πρωτόκολλο διαχείρισης δεν έχω άποψη λογικό μου φαίνεται όπως το παρουσιάζεις, αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει με το θέμα. Η δική μου ένσταση στον Ιωαννίδη είναι ότι στο άρθρο του προ 2 εβδομάδων ήταν ουσιαστικά εναντίον του lockdown (όχι ξεκάθαρα αλλά αυτό υπονοεί) μέχρι να έχουμε στοιχεία.
 4. Δεν κατάλαβα το "κουρετιανός". Το πρόβλημα δεν είναι γνώστη στατιστικής αλλά επιστημολογικό και σχεδόν φιλοσοφικό. Όταν έχεις (όπως λέει και ο Ιωαννίδης) ανεπάρκεια στοιχείων για να κάνεις πρόβλεψη, σε θέματα που μπορούν να είναι καταστροφικά, τηρείς την πιο συντηρητική στάση που μπορείς. Η νοοτροπία του Ιωαννίδη είναι αυτή που έκανε διάφορες χώρες της δύσης να χαλαρώσουν "μέχρι να δουν τα στοιχεία". Από την άλλη πολλοί Ασιάτες ακολούθησαν το better safe than sorry, και η διαφορά είναι κάτω από 200 νεκροί στην Κορέα και 15κάτι χιλιάδες στην Ιταλία. ΥΓ Το 15-20 χιλιάδες που θα είναι το αποτέλεσμα στην Ιταλία είναι με δεδομένο ότι κάποια στιγμή (έστω πιο αργά) πήγαν σε lockdown. Αν βγάλουμε τελείως τη δράση αυτή οι θάνατοι δεν ξέρω που θα έφταναν.
 5. Οι περγαμηνές του σημαντικές. Το πόσο λάθος είναι σε αυτή την περίπτωση δεν περιγράφεται. Αυτό που λέει είναι ταυτολογία και απλά δείγμα του mindset των ακαδημαϊκών. Ο Taleb ορθώς τους αποκαλεί IYI (Intellectual yet Idiot).
 6. Επειδή είχα στο προηγούμενο μηχανάκι GPS Tracker/Συναγερμό (Kentall) θα έλεγα να μην πάρεις κάτι που να συνδέεται με την μπαταρία της μοτοσυκλέτας. Την αδειάζει για πλάκα.
 7. Ο Δόκτωρ Μένγκελε καλεί..... άκου εκεί έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουν το χειμώνα. Η άγνοια σου είναι εξοργιστική.
 8. Παρότι είναι σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη η αντίδραση αυτή (και σε πείσμα κάποιων όχι μόνο ελληνικό φαινόμενο, το αντίθετο αλλού βγήκαν μαχαίρια και έπεσε και ξύλο) πραγματικά λες και πήγαν όλοι να πάρουν μια δόση ιού.... Ελπίζω να επικρατήσει η λογική τις επόμενες ημέρες και να καταλάβουν όλοι ότι δεν θα πεινάσει κανείς. ΥΓ. Καλή δύναμη σε εσένα Τάσο και σε όσους δουλεύουν στον κλάδο (όπως και σε άλλους που είναι σημαντικοί για να λειτουργήσει όλο αυτό).
 9. Σε αφήνω στο αυτομαστίγωμα σου με το μαστίγιο που σου έδωσε ο Βουλαρινός (το αλάτι ο Αρκάς).
 10. Πρέπει να έχει πολλούς Έλληνες ανά την Ευρώπη που έχουν αδειάσει όλα τα κ*λοχαρτα πες του τρωγλοδύτη Βουλαρινού.
 11. Ιταλία τους βάζουν μέσα σε δόσεις και περιμένουν έξω με απόσταση.
 12. Πάλι καλά που έβαλαν περιορισμούς. Αν το πάρουμε σοβαρά έχουμε ελπίδα να το περάσουμε με μικρές απώλειες.....αν το κάνουμε όπως η Ιταλία ετοιμαστείτε για τραγωδίες.
 13. Δεν έχουν καταλάβει πολλοί τι συμβαίνει.....
 14. Καλό θα είναι να "αγχώνεσαι". Στην Ιταλία γιατροί επιλέγουν ποιον θα παρατήσουν χωρίς περίθαλψη αφού δεν τους προλαβαίνουν όλους. Και περιθάλπτουν πρώτα όποιον έχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης. Το να μην κολλήσουμε εμείς (και άρα άλλους) είναι θέμα ευθύνης προς τους πιο ευάλωτους.
 15. Αυτό με το κωλόχαρτο ποτέ δεν το κατάλαβα....νερό δεν έχει ο κόσμος σπίτι του; Κατά τα άλλα ψυχραιμία θέλει. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω λόγο να πας σουπερμαρκετ να στηθείς στην ουρά (και να κολλήσεις κιόλας). Σιγά σιγά θα εξομαλυνθεί.