FlyingInADream

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  5103
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  56

Όλο το περιεχόμενο του μέλους FlyingInADream

 1. Και που να δεις τι ζητανε για υπολογιστές δεκαετίας '80 ή αρχές δεκαετίας' 90.
 2. Για αυτό φωνάζω και ζητάω, ο μέσος άνθρωπος να ξέρει μερικά βασικά από επιστήμη. Όταν ο άνθρωπος ξέρει μερικά ουσιώδη από επιστήμη, οι ψεύτες, οι ψευτοεπιστήμονες, οι τηλεπιστήμονες , οι λαοπλάνοι, και κατεπέκταση, οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες, οι μαρκετίστες κ.ο.κ., ΔΕΝ μπορούν να τον κοροιδεύουν. Ένα μεγάλο χάλι της ανθρώπινης κοινωνίας είναι ακριβώς αυτό: Έχει τεχνολογία αλλά όχι επιστημονική σκέψη, για αυτό και βλέπουμε όλα τα τραγελαφικά, από ψεκασμένους, επιπεδογηδστές, ψέμματα (ή έστω υπερβολή) οικολογίας, μέχρι ολοφάνερα ψεύτες-απατεώνες-κωλοτούμπες πολιτικούς που τους βγάζουν πρωθυπουργούς. Γιατί οι άνθρωποι σκέφτονται με δόγμα+θυμικό (ο χειρότερος συνδυασμός) και όχι με λογική. Πάρτα κάτω τα KLR κατά συνέπεια.
 3. Είχα γράψει παλιότερα κι εγώ για το ίδιο θέμα εδώ Έχετε υπόψιν σας, πως η ένδειξη του βολτόμετρου όταν αυτό είναι συνδεδεμένο π.χ. μετά την κλειδαριά, δείχνει την τάση που φτάνει ΕΚΕΙ που το συνδέσαμε, ΟΧΙ την τάση στους πόλους της μπαταρίας. Δεν μας πειράζει αυτό, έτσι κι αλλοιώς, δεν μας ενδιαφέρει το ακριβές νούμερο, η ΑΛΛΑΓΗ που θα δούμε μια μέρα από την συνήθη ένδειξη μας ενδιαφέρει. για να καταλάβουμε ότι κάτι έπαθε το κύκλωμα και να δράσουμε εγκαίρως. Το γιατί το βολτόμετρο π.χ. στα φώτα θέσεως, θα δείξει μια λίγο πιο μικρή τάση από ότι αν μετράγαμε στην μπαταρία απευθείας, είναι νόμος του Ωμ. Κάθε καλωδίωση, κάθε φισάκι, κάθε διακλάδωση μέχρι να φτάσει η τάση εκεί που μετράμε, είναι μια ελάχιστη αλλά όχι μηδενική αντίσταση, η οποία είναι εν σειρά, από τον πόλο της μπαταρίας μέχρι το κύκλωμα που μετράμε. Ε σε σειρά αντιστάσεις η τάση μοιράζεται ανάλογα των μεγεθών τους, οπότε κλεβει 0.3 volt η κλειδαριά, κλέβει άλλα 0.4 volt το φις των φώτων, νάσου η μπαταρία να έχει 14 volt στους πόλους της, και το βολτόμετρο να δείχνει 13.3. Αλλά όπως έγραψα, δεν μας πειράζει αυτό στην πράξη. Αν θέλουμε sony και καλά για κάποιο λόγο να μετράμε την ακριβή τάση στους πόλους, τότε το βολτόμετρο πρέπει να μπει απευθείας στους πόλους, μαζί με ένα διακοπτάκι να το κλείνουμε όταν παρκάρουμε την μηχανή (να μην μένει μόνιμα ανοικτό) ή ρελέ που να ενεργοποιείται από την κλειδαριά αλλά σύνδεση στο βολτόμετρο να κάνει στον πόλο μπαταρίας απευθείας.
 4. Να πω εγώ τι έπαθε; να πω; ... Γλύτωσε...
 5. Και φοράει και....δεν φοράει!
 6. Θα σου φέρουμε την Γιουσεφ που ειναι κ φιλομηχανοβια.
 7. Πσσσσς ξεχειλίζει η Μαθηματική βεβαιότητα και ακρίβεια στις έννοιες, η επιστημονική ακρίβεια στην μέτρηση, η ορθολογική διαδικασία σύγκρισης και το επιβεβαιωμένο από το πείραμα αποτέλεσμα. Έχω μείνει Δωδώνης και Απολλωνίας γωνία λέμε.
 8. Βάζουμε εδώ μοτό κάθε είδους, και άλλα οχήματα αν θέλουμε, που κυκλοφοράνε κανονικά, και τα έχει κάνει τελείως σούργελα ο ιδιοκτήτης τους. Που τα βλέπεις, και αναρωτιέσαι, γιατί ρε φίλε, δεν βρήσκεται ένας να του βάλει μια φωτιά, να γλυτώσει τα βασανιστήρια τουλάχιστον το καημένο... Ή Τι σου έκανε ρε μάστορα και το τιμώρησες έτσι; :cry: (το σκέφτηκα, αλλά δεν είναι ίδια κατηγορία με το ''Θησαυροί που σαπίζουν'', οπότε άνοιξα νέο θέμα) Ξεκινάω πρώτος με άτυχο σκούτερ, που κυκλοφορεί εδώ στην Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης του το κυκλοφορεί ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ έτσι, μάλιστα πληροφορήθηκα κάνει έτσι ότι μοτοσυκλέτα πιάσει στα χέρια του. Ηχεία που παίζουν μουσική ή ήχους πιου-πίου. Μετά φωτισμού φυσικά Τύφλα να έχει ο TIR βράδυ χωρίς φεγγάρι στα Τέμπη. Θρήσκος δεν είμαι, αλλα το ''Χριστός και Παναγία'' το είπα. Μια τακτοποίηση όλο. Προσέξτε τα διακοπτάκια αλά ταμπλώ σε AH-64 LongBow για την εκτόξευση των Hellfire, αλλά και το σύστημα ασφάλισης του ντουλαπακίου τεχνολογίας Ksilobida Κι άλλη τακτοποίηση. Ε άμα είναι νοικοκύρης ο άνθρωπος...φαίνεται! Εδώ επιλέγει το εξαιρετικά κρίσιμο οδηγικά θέμα, του ποιόν ήχο πίου-πίου, φρρρρ , τσσσσζζνννν κ.ο.κ. θα κάνει το μπλιμπλίκι, μην κάνουμε όλο το ίδιο και μας πούνε και γύφτους.
 9. Αυτό που θύμισε την τραγουδιάρα στην σειρά με τον Βεζύρη... ''προσκυνήστε το είιιιδωλοοοοο''
 10. https://en.wikipedia.org/wiki/Philips_CD-i
 11. Κοίτα αγγελίες για κανά τρακαρισμένο Hayabusha. Το παίρνεις, βγάζεις μοτέρ, το βάζεις στο δικό σου, πριονίζεις και την εξάτμα να μην έχει καθόλου τελικό, και είσαι έτοιμος. Και γκάζι, και ήχος, και απόλα. Λάστιχα ποδηλάτου λεπτά, να μοιάζει το δίτροχο με σαξόραλο του max powa μην ξεχάσεις.
 12. Smia δεν το ανοίγει το λινκ, ζητάει username και κωδικό. Φαντάζομαι είναι κάποιος εξομοιωτής λ.
 13. Κάτι έχει το νερό του Βόλου, δεν εξηγείται αλλοιώς.
 14. 3 στα 3. Τις τελευταίες μέρες, πέρασα ΤΡΕΙΣ φορές, από την διάβαση, μπροστά στην Εθνική τράπεζα, δίπλα στον Πύργο των Αθηνών. Εκεί που έρχονται τα αυτοκίνητα από Κηφισίας-Βασ.Σοφίας, και στρίβουν 160 μοίρες να μπουν Μεσογείων. Εκεί, έχει φανάρι. ΚΑΙ τις τρείς φορές, ενώ ΟΛΟΙ σέβονται την διάβαση, ήταν πάνω, φαρδύ-πλατύ ένα ταξί. Όχι να πατάει η μούρη λίγο, όχι να πατάει ο κώλος λίγο, ΟΛΗ την διάβαση την έκοβε, με όλο του το μήκος. ΚΑΙ τις τρεις φορές, χτύπημα στο τζάμι, ''μαστορα, εδώ είναι διάβαση'', ΚΑΙ τις τρεις φορές, απαράδεκτη απάντηση που πάει να βγει και από πάνω. Skynet. ΧΘΕΣ ΛΕΜΕ
 15. Skynet. Χθες! Ονειρεύομαι ένα κόσμο, όπου ΚΑΘΕ άνθρωπος στην γη, θα έχει ένα τέτοιο να του πηγαίνει μαζί, όπου πάει, ότι κάνει. Σε κάθε μαλακία, μπαμ, χωρίς να παίρνει λόγια, χωρίς να παίρνει λάδωμα, χωρίς να σε λυπάται, τίποτα. Αποτέλεσμα: Ονειρική ανθρώπινη κοινωνία, σε μια μόλις γεννιά.
 16. Αν ήταν να είχες την ίδια εκκίνηση, δεν θα το έκανες 72...
 17. Ψάξε και προς Beta μεριά, αν θέλεις enduro
 18. Γιατί λες ότι θα χρειαστεί το ZR; Τι έχεις υπόψιν σου;
 19. Από τετρακύλινδρο μοτέρ , με την ζουμερή ηψίσυχνη, καλαίσθητη λειτουργία που έχει ένας τετρακύλινδρος (ναι, ακόμα και kawasaki αερόψυκτος διβάλβιδος), να πας στο ντάπα-ντούπα του μονοκύλινδρου ρε συ; Θα ξενερώσει η ζωή σου. Βρες κάτι ΕΣΤΩ δικύλινδρο, καλύτερα. Τα μοτό τύπου 390 είναι για πιτσιρικάδες κυρίως, που δεν μπορούν να πάρουν το μεγάλο. Ξέρω γω, είσαι εσύ αυτής της φιλοσοφίας; Άσε το θέμα να πας να γλυτώσεις επισκευές που ΘΑ χρειαστεί το ZR και να μπλέξεις χειρότερα με το 390...
 20. Αααα, νομιζα στο Μοτο κάτι τρέχει, θα ηταν κανα ζελατινοαστείο για αντβεντσουρομοτοσυκλετισταί και για αυτό δεν το έπιανα. Btw κλασσική Κηφισσίας.
 21. Εγώ, γιατί δεν το πιάνω το νόημα;
 22. Δεν νομίζω ότι τα λέει πολύ σωστά, το άρθρο στο λινκ. Οι αισθητήρες narrowband κανονικά συνεχή τιμή βγάζουν, και όχι διακριτη, απλά η ακρίβεια τους γίνεται μεγαλύτερη κοντά στο 0.5 και μικρότερη στα άκρα. Είναι δλδ μη-γραμμικοί, στην σχέση μέτρησης ποσότητας οξυγόνου ως προς την τιμή βολτ που βγάζουν. Οι wideband είναι γραμμικοί, ή μάλλον, πιο γραμμικοί. Αυτοί που είναι όπως λες, δλδ αποδίδουν μόνο 3 τιμες, φτωχό ή στοιχειομετρικο ή πλούσιο, είναι οι αισθητήρες με οξείδιο του τιτανίου, οι οποίοι δεν αποδίδουν τιμή βολτ, αλλά μεταβάλλουν την αντίσταση τους.
 23. Οι στάνταρ αισθητήρες επιστρέφουν μια τιμή σε βολτ, από μηδέν μέχρι 1 βολτ, όπου 0.5 βολτ είναι η τέλεια παρουσία οξυγόνου, και παραπάνω-παρακάτω η απόκλιση από την τέλεια. Η μέτρηση τους δλδ ειναι συνεχής τιμή και όχι διακριτη σε τρεις μόνο θέσεις. Στο αυτόκινητο κιόλας, μπορείς με ένα obd2 διαγνωστικό να βλέπεις live την τιμή αυτή.
 24. H ηλεκτρονική θέλει να στείλει άνοιγμα από την στιγμή Α μέχρι την στιγμή Β. Αυτό είναι διάστημα Β-Α. Ο χάρτης όμως του PC δεν λέει Β-Α για την περίπτωση, λέει π.χ. Β-Α+1, οπότε επεμβαίνοντας το PC ανοίγει το μπεκ στο Α-0.5 και το κλείνει στο Β+0.5. Όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά προηγείται κιόλλας. Θα μου πεις μπορεί να ανοίγει το μπεκ στο Α και να το κλείνει στο Β+1. Και γενικά ένα σωρό σενάρια, πως τροποποιεί στην ροή του χρόνου, την εντολή ανοίγματος το PC. Τώρα βέβαια, για το πως ακριβώς δουλεύει που λες, δεν έχω γράψει εγώ τον κώδικα μηχανής του επεξεργαστή του PC, ΥΠΟΘΕΣΗ κάνω, βάση του πως θα το έφτιαχνα ΕΓΩ.
 25. Άλλο μπροστινό στην μια φώτο, άλλο στην άλλη Στην μια φώτο είναι λες κ έπαιξε σε βίντεο bukake Το λάστιχο μπροστά στην φώτο με το τηλεσκοπικό είναι από ποδήλατο