el-Gatto

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  363
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  3

el-Gatto last won the day on March 29 2015

el-Gatto had the most liked content!

Πόντοι

555 Excellent

Σχετικά με το μέλος el-Gatto

 • Κλάση
  Κωνσταντίνος
 • Γενέθλια 05/04/66

Άλλα Στοιχεία

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τόπος
  Είς το βουνό ,ψηλά ,εκεί...

Η Μοτοσικλέτα μου

 • myBike: Μοντέλο
  XTZ 660 Teneke'

Ο Εξοπλισμός μου

 • Κράνος
  Shoei XR 1000

Η Μοτοσικλέτα των Ονείρων μου

 • dreamBike: Κατασκ/ής
  Ducati
 • dreamBike: Μοντέλο
  MultiStrada S
 • dreamBike: Κυβισμός
  1200

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

754 προβολές προφίλ
 1. Φοβερή εμπειρία φίλε & ΜΠΡΑΒΟ σου & ΚΑΛΑ έκανες που την "άρπαξες". Ταυτίζομαι με την φιλοσοφία σου οτι: "Ο καθένας χαίρεται με ότι έχει." Στις εικόνες με τα αυτοκίνητα πίσω σας όμως....ανατρίχιασα. Ούτε στην φτωχή απο πίστες Ελλαδίτσα ,με την υποτιθέμενη πλημελή τήρηση βασικών κανονισμών ασφαλείας ,ΔΕΝ έχει επιτραπεί ΠΟΤΕ κι απο ΚΑΝΕΝΑΝ διοργανωτή ,να γυρνάνε στον ίδιο χρόνο Auto & Moto μέσα σε μια πίστα. Επίσης ,αν ποτέ είχε συμβεί κάτι τέτοιο ,θα είχε πέσει πάνω τους όλη η μοτοσυκλετιστική κοινότητα να τους φάει ζωντανούς ,κ σαφώς δεν θα υπήρχε συμμετοχή μοτό υπο αυτούς τους όρους. Δυστυχώς ,επιβεβαιώθηκε με άλλον έναν τρόπο και για άλλη μιά φορά ,η εντύπωση που έχω σχηματίσει για τους οικονομικά ανθηρούς , "πολιτισμένους" & "τυπικούς" Βορειο-Ευρωπαίους. "Υπέρ πάντων όλων το χρήμα."
 2. Μπορείς. Για να την κάνεις ΜΙΚΤΗ πρέπει να είσαι ήδη επαγγελματίας ή αγρότης.(ή έστω να μπορείς να έχεις τα δικαιολογητικά που χρειάζονται) Για να την κάνεις ΙΧ πρέπει να έχουν περάσει καποια χρόνια απο την ημερομηνία 1ης άδειας (ή 3 ή 5 αν θυμάμαι καλά) να γίνει "αποχαρακτηρισμός" του οχήματος (απο επαγγ/αγροτ ή ότι άλλο ήταν) να πληρωθεί ένα παράβολο σαν "ΥΠΕΡΑΞΙΑ" και να δηλωθεί στο όνομα του αγοραστή σαν ΙΧ
 3. Mη τα μπερδεύετε. Η ΑΔΕΙΑ αφορά την ΧΡΗΣΗ ,γι'αυτό κ πρέπει να δηλωθεί η ΧΡΗΣΗ κατα την ταξινόμηση. Αναλόγως τι θα δηλώσεις (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) θα έχεις ΙΧ-ΔΧ-ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΕΠΑΓ/ΚΟ-κτλ Τα διάφορα 4X4-cubs-KingCubs-Vans κτλ ,κάποτε έβγαιναν μόνο επαγγελματικά. Εδώ κ πολλά χρόνια ,μια χαρά μπορείς να τα έχεις κ για ΙΧ. Αλλά αν δείτε τα κυβικά τους θα καταλάβετε οτι αυτό είναι ασύμφορο φορολογικά. Ο λόγος που όλοι τα έχουν δηλωμένα επαγγελματικά-αγροτικά κτλ είναι για να πληρώνουν ελάχιστα τελη κυκλοφορίας - μηδενικό τεκμήριο - μηδενικό φόρο πολυτελείας & χαμηλά ασφάλιστρα. Γι'αυτό κ βάσει νόμου απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για οτιδήποτε άλλο ,εκτός απο την χρήση για την οποία είναι δηλωμένα. Κανονικά κ βάσει νόμου ,ακόμα κ να σε πιάσουν να κάνεις διακοπές με την οικογένεια ,ή να έχεις βγεί για βόλτα με αυτά ,οφείλουν να σου βεβαιώσουν παράβαση,άσχετα με το αν υπάρχει ελαστικότητα. Γι'αυτό και υπάρχει απο το νόμο η επιλογή της ΜΙΚΤΗΣ χρησης. Για να μπορείς ΝΟΜΙΜΑ να το χρησιμοποιείς ΚΑΙ σαν ΙΧ. Τέλη-Τεκμήρια κτλ θα είναι σίγουρα ακριβότερα ,πόσο ακριβώς δεν γνωρίζω γιατι δεν εχει χρειαστεί να ασχοληθώ πρόσφατα με το θέμα.
 4. Μα....αν δεν είσαι επαγγελματίας ,τότε είσαι ιδιώτης ,και η άδειά σου είναι ΗΔΗ ιδιωτικής χρήσης (βλ.ΙΧ) ... ...οπότε γιατί να την αλλάξεις αφού την εχεις ήδη????????
 5. Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει τωρα με το κόστος των τελών ,μια κ εγω αυτό το έκανα πολλά χρόνια πίσω. Για να είσαι πάντως νομικά-οδικά-ασφαλιστικά κατοχυρωμένος ,ώστε να κουβαλάς (σχεδόν) ότι θέλεις ,αυτός είναι ο τρόπος. Για τα υπόλοιπα ,ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ψάξει κ να μάθει εύκολα.
 6. Και Εγγλέζικα - Και Ιταλιάνικα - Και Γκερμάνικα - Και Γιαπάνικα - απο τα πάντα όλα έχουμε. Το αμελώ εδώ κ καιρό ,οπότε πάρτε τα μαζωμένα κ χωρίς λόγια... Ολες οι φωτό ,είναι απο την εκδήλωση "ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ 2014" ,στο Δρέπανο Αργολίδας. .
 7. Μετατρέπεις την "Χρήση" του οχήματος απο "Αγροτικό" σε "Μικτό" ,και κουβαλάς ΝΟΜΙΜΑ ,όποτε θέλεις ,ότι θέλεις. Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε επαγγελματικό όχημα. Οταν στην άδεια κυκλ/ας αναγραφεί χρήση "Μικτό" ,αυτόματα νομιμοποιείσαι να το χρησιμοποιείς & για τις επαγγελματικές ,αλλά & για τις ιδιωτικές σου ανάγκες.
 8. :( Τι λες τώρα; Δεν υπήρξε κανένας έλεγχος ,μέριμνα ,συντήρηση όλα αυτά τα χρόνια; Δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας συντήρησης τέτοιων μνημειακών κατασκευών; Ευθύνες; Πιθανότητα ανακατασκευής; Κανα λίνκ με πληροφοριες;
 9. Γιατί δεν θα υπάρχει απο σήμερα; Τι άλλαξε; Το γκρέμισαν;