kiros

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  40
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους kiros

 1. Ναι αυτό είναι! Μακάρι να βγάλουν κάτι τέτοιο. Βλέπε τον νέο κινητήρα της triumph bonneville t120 (2016). Εξαιρετική κατανάλωση, άφθονη ροπή, 80 άλογα.
 2. Γεια σου Νικόλα γάταρε! ωραία κατανάλωση!
 3. Η α3000 είναι σάπια. Χάλια ανάλυση viewfinder, χάλια ανάλυση οθόνης, ωραίες φωτογραφίες αλλά τι να το κάνεις όταν πάσχει σε λειτουργικότητα?
 4. Τo BT-020 που φορούσε πίσω το Bandit εξαρχής, δεν μου άρεσε καθόλου, γλίστραγε πάρα πολύ στην πόλη. δεν του είχα καθόλου εμπιστοσύνη. το έβγαλα μετά από 7000κμ, και δεν είχε φαγωθεί σχεδόν καθόλου. Λάστιχο για αντοχή στα burn-out Μετά έβαλα τα Μ3, δοκιμασμένα και στην άλλη μηχανή που είχα, με πολύ θετικά αποτελέσματα σε κράτημα και αντοχή(για 15000κμ τα κράτησα, τα άλλαξα λόγο ξυλιάσματος μετά από +2,5 χρόνια )
 5. και εμένα το κάνει καμιά φορά το bandit σε δυνατό φρενάρισμα/σταμάτημα, όχι φρενάρισμα σε κίνηση. δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό...
 6. Η 6η είναι overdrive άρα ανεβάζει km/h πολύ δύσκολα σε σχέση με την 5η
 7. Από γερμανικό περιοδικό για το nc: 0-100 km/h -> 6 sec 50-120km/h(με 6ή) -> 10,8 sec Μιας και έχεις το gsxfa, το ίδιο περιoδικό σε δοκιμή του bandit sa(1250) δίνει: 0-100 km/h -> 3,5 sec 50-120km/h(με 6ή) -> 7,2 sec
 8. δες αυτό το άρθρο. ουσιαστικά μπορείς να τα κάνεις και μόνος(και σχετικά οικονομικά) σου αν πιάνουν τα χέρια σου(εκτός τη ρύθμιση στο δυναμόμετρο φυσικά) http://www.sportrider.com/bikes/146_1201_project_suzuki_gsx1250fa/viewall.html
 9. Δείτε πόσο μεγάλο γρανάζι του έχουν βάλει πίσω για να "σκάβει"
 10. Εγώ το 2007 που έφερα μηχανή Ξάνθη-Ηράκλειο οδικός μέχρι Θεσσαλονίκη και μετά καράβι απευθείας Ηράκλειο(μόνο η μηχανή,το καράβι κάνει 32 ώρες να φτάσει!!!).εγώ κοιμήθηκα Θεσσαλονίκη κατέβηκα Αθήνα την επόμενη με τρένο και με καράβι Ηράκλειο και ακόμα δεν είχε φτάσει η μηχανή...
 11. Δυο είναι τα νομικά θέματα: ατμοσφαιρική ρύπανση και θόρυβος. Αν δεις πωλούνται νόμιμα τα τελικά εξάτμισης μόνο(και αυτά πρέπει να έχουν σιγαστήρα για να είναι street legal) Όλα τα άλλα είναι για αγωνιστική χρήση και συνεπώς δεν υπάρχει περιορισμός(ήχου και ρύπανσης)
 12. Εγώ πήρα αυτές: http://store.planet-knox.com/knox/lower-body/4/cross-max-knee-guards/ είναι πολύ καλές και είναι σε προσφορά ~30€ με τα μεταφορικά από Αγγλία.
 13. εγώ άλλαξα τα μαμά bt-20 στα 7000κμ.δεν παλευόταν η κατάσταση με τα γλιστρήματα.τώρα φοράω τα metzeler m3(πολύ φθηνά) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
 14. ανάλογα την διαδρομή...
 15. o μόνος λόγος να βάζεις εκατοστάρα είναι να σου βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα και αυτό γίνεται όταν υπάρχει μεγάλη συμπίεση.στο R1 έβαζα μόνο εκατοστάρα και μου έβγαζε 50κμ παραπάνω(άλλες εποχές τότε όμως με την v-power racing στο 1,4ευρώ/λίτρο),στο bandit δεν βγάζει ούτε 1κμ παραπάνω και έτσι δεν την βάζω πια.
 16. κανένα πρόβλημα στο παπί,μόνο στην τσέπη σου
 17. to Cbr 125 δεν έχει abs και ούτε μπορείς να του βάλεις.
 18. οκ συμφωνώ ότι όλα μπορούν να συμβούν. αυτά που είπα τα είπα για να καταλάβουμε λίγο πως είναι/λειτουργεί ο καταλύτης και ότι στην ουσία είναι το λιγότερο που πρέπει να μας απασχολεί σε ένα όχημα(τουλάχιστον για μια 5ετία). από 'κεί και πέρα εδώ είμαστε να συζητάμε και να μοιραζόμαστε τις απόψεις/γνώσεις μας,που όπως και κάναμε.
 19. ναι ο καταλύτης αποδίδει καλά σε υψηλές θερμοκρασίες,σε χαμηλές θερμοκρασίες(1~2 λεπτά όταν ξεκινάς το πρωί μόνο,γιατί αν το σβήσεις για 20 λεπτά δεν πέφτει η θερμοκρασία τόσο χαμηλά ευτυχώς στον καταλύτη) δεν δεν έχει καλή απόδοση. όσο αναφορά για τις μηχανικές ιδιότητες για χάρη εξαπλούστευσης-κατανόησης,ΠΕΣ ότι είναι ίδιες με ένα τούβλο της οικοδομής. τα κεραμικά γενικά είναι πολύ ανθεκτικά σε θερμοκρασίες αλλά πολύ ευαίσθητα σε τάσεις,στρεβλώσεις,εφελκυσμό.(εκτός εξαιρέσεων) Η προσρόφηση ουσιαστικά είναι σαν απορρόφηση μιας ένωσης σε επιφάνεια αλλά επειδή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα απορρόφηση αλλά δημιουργείται απλά ένας ασθενής δεσμός μεταξύ της ένωσης και του μετάλλου στην επιφάνεια του καταλύτη ονομάζεται προσρόφηση προσροφημένο άτομο είναι ένα άτομο το όποιο έχει καταλάβει μια από τις ελεύθερες(ενεργές) θέσεις της επιφάνειας του καταλύτη στις οποίες πραγματοποιείτε η κατάλυση. επειδή μπορεί να μου διαφεύγει κάτι, αν θες μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς με το "στρώνεται" ο καταλύτης. φιλικά πάντα
 20. Ο καταλύτης δεν "στρώνεται". Είναι κεραμικές πλάκες με σχήμα έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια σε όσο μικρότερο όγκο γίνεται,πάνω στις οποίες υπάρχει πχ Pt και γίνεται προσρόφηση. πχ CO+NO μετά το πέρασμα από τον καταλύτη CO2 + 1/2 N2 Ο καταλύτης για να αποδώσει πρέπει να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία και αυτό που τον καταστρέφει είναι ο κραδασμός γιατί μετά από μερικά χρόνια μπορεί να σπάσουν οι κεραμικές πλάκες επίσης υπάρχει η περίπτωση ο καταλύτης να δηλητηριαστεί μετά από χρόνια λόγο ενώσεων καύσης που με το προσροφηθούν στην επιφάνεια ενός καταλύτη δημιουργώντας πολύ ισχυρό δεσμό καταλαμβάνοντας την θέση αυτή(ενεργή) μειώνοντας τις ενεργές θέσεις και κατά συνεπεία την απόδοση του καταλύτη.
 21. 4 λίτρα παίρνει σίγουρα
 22. Όχι. αριθμός 55 είναι η αναλογία (ο λόγος) του ύψους του προφίλ προς το πλάτος ελαστικού επί τοις εκατό. Στο παράδειγμα ύψος προφίλ = 180 X 55% = 99 χιλιοστά
 23. έτσι καλύτερα.κοίτα εγώ είχα το tzr125 πριν από χρόνια,super για την τότε ηλικία(οι άλλοι είχαν παπάκια :-)).να ξέρεις ότι είναι στο πρόγραμμα η αλλαγή πιστονιού ανά διαστήματα)ανάλογα πως το πας.αν δεν το στροφάρεις μπουκώνει και είναι χειρότερα. το άλλο πιθανό πρόβλημα είναι η αντλία λαδιού.παίζει να χαλάσει και μετα να χρειστεί να κάνεις μίξη βενζίνης/λαδιού.το λάδι που καίει είναι πολύ σημαντικό να είναι καλό.κατά τα αλλά συντήρηση τσάμπα.
 24. Πρώτα απ'ολα καλωσόρισες. είσαι 16 χρόνων ε?σε καταλαβαίνω. δεν νομίζω αντιπροσωπία yamaha να εισάγει to tzr. όσο για το rs φοβερό για τα κυβικά του,πανάκριβο(3600 ευρώ) και θα το βαρεθείς εύκολα. Γνώμη μου πάρε ένα μηχανάκι να κάνεις την δουλειά σου και όταν μπορέσεις μετά πάρε μηχανή.